Sústredenie Brno

Posledný víkend sme naplánovali sústredenie v Brne spojené s pretekmi oblastnej úrovne, na ktorých nakoniec štartovalo 421! pretekárov. Filipa sme v piatok šťastne stihli odovzdať Žabiňákom, aby ho vzali na „Vyzývací pohár“ = súťaž detí HD12,14 do vzdialenej Plzne.
No ale späť do Brna. V piatok po večeri Maroš v rámci oslavy narodenín rozdal jahodovú tortu, čiastočne sme využili telocvičňu a školský dvor, ktorý tu bol dva večery iba pre nás a napriek frflaniu mládežníkov sme zhasli svetlo…
V sobotu ráno na oblastňáku Maroš v drese usporiadateľa ZBM roznášal kontroly, Alena s Lukáškom fáborkovali trať pre HD10 a ostatní súťažili. V sobotu to bežalo dievkám vo všeobecnosti lepšie. Na bedňu vybehla Terezka (D12) po 2.miesto, Beky(D14) a Viki(D16) po tretie miesta.
Miška to „neprala“ do Coca coly = vybehla mimo mapy, čo ju stálo 12 minút a Tomino tiež chcel veľmi vyhrať. Nevadí. Každý správny orienťák si neustále prechádza tým, ako zvládnuť psychický tlak od seba samého aj okolia. Čím mladší s tým začnú „bojovať“, tým rýchlejšie túto najnáročnejšiu úlohu OB zvládnu.
Poobede sme sa presunuli na prvý mapový tréning. „Pohádka máje“ bola priam rozprávková – aj kopce úplne neskutočné…darmo, nie je všetko Záhorie…
Slnko a kopce vyčerpali z nás kus energie a napriek plánom večer vyraziť do mesta sme ostali v príjemnom tieni školského tartanového dvora.
V nedeľu sme sa presunuli do východnej časti Brna k Útěchovu. Po klasickej trati s luxusnou občerstvovačkou (kto zvolil ideálny postup) sme dali na lúke luxusný obed. Po doplnení energie sme sa posunuli bližšie k Bratislave, ale len o pár km. Po náročných klasikách sme mali v pláne poslednú klasiku, ale pre rozptýlenie v dvojiciach: párna-nepárna. Celkom vyčerpaní sme sa rozlúčili a nasadli do áut. O tom, koľko sme toho zvládli svedčí aj fakt, že Laci odcestoval s kľúčami od telocvične a tak sme si dali ešte aj povinný okruh z centra Brna k Decathlonu a späť.
Nakoniec všetko dobre dopadlo a my sme prišli šťastne domov – unavení, hladní, špinaví, ale s úsmevom na tvári…
…a možno ešte niekedy zopakujeme model sústredenia brnenský OBLŽ + 3 tréningy…
foto od Mareka:
https://photos.google.com/share/AF1QipN0j9kcqRjnsOA-i_51r1MfFDq8Ae9SOgONONcSt1rLKwlDYT-aA8e4jcw3gy-qvA?key=TUlteFd3VFNtQUZySm5WbG9ZTjhqQ01HX1d0UkF3

so poobede
ne rano

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *