Školské Majstrovstvá sveta Srbsko 2021

Ťažko je mi napísať čokoľvek, tak veľmi sa tešíme…

Dlhoročná (vlastne už desaťročná !!!) práca s dnešnou skupinou detí a príprava v skvelom FBA tíme sa ukázala v plnom svetle. Po výborných začiatkoch našich pretekárov v Estónsku pred dvoma rokmi ISF 2019 sú už len minulosť – Športový klub Farmaceut Bratislava (orienteering.sk) bolo našou snahou na podujatie priviezť čo najviac Farmaceutov. Z tímu nám vypadol Viktor, ale v roli trénera nám pribudol Marek.

Príprava v mojej mysli prebiehala hneď od návratu z Estónska a ako tréner som Srbsko mala v myšlienkach ako tapetu na pozadí každodenných tréningov a víkendových pretekov. U dospelých ale záverečná príprava prebehla extra rýchlo – konečná informácia, či slovenská výprava vôbec vycestuje nám bola oznámená len necelé 4 týždne pred samotným podujatím. Kolotoč trénerských príprav letel deň za dňom a občasné neúspechy ma ráno hnali z postele stihnúť „vyriešiť“ veci inak.

Ale ako sa vraví, záver dobrý, všetko dobré…

Vynikajúca forma Filipa a Tomáša nás neuveriteľne potešila. Filipove 2 zlaté medaile z middlu aj longu stíhané Tomášovým striebrom z middlu a bronzom z longu nemôžu nechať nikoho na pochybách, že čo robíme, robíme dobre. Možno nás všetkých trošku zamrzela nižšia účasť krajín kvôli covidu, ale najdôležitejšie je, že si naši mladí dokázali, že po dobre vykonanej práci úspech proste musí prísť. No a tí, ktorým sa darilo trošku menej, možno porozmýšľajú ako zmeniť svoje postoje, aby si časom aj oni mohli stiahnuť po lepších výsledkoch.

Dosť slov, pozrite, aká skvelá akcia sú Školské majstrovstvá sveta očami trénera a fotografa Mareka Komana:

ISF World Schools Championships Orienteering 2021, Belgrade, Serbia – Fotky Google

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *