Majstrovský víkend z dielne Rapidu

Netradičný termín – obdobie najkratších nocí- si vybrali organizátori z TJ Rapid Bratislava na usporiadanie Majstrovstiev Slovenska v nočnom orientačnom behu.

Na staronovej mape Trniny, neďaleko Lozorna, vybrali najzelenšiu časť. Žihľava siahala miestami vyše hlavy, malinčie sa motalo okolo nôh. Chodníky a cestičky neviditeľné. Z hustého porastu svetielkovali oči lesnej zveri, bolo počuť aj krochkanie diviakov. V teplom počasí sa na štart postavilo aj niekoľko „Farmaceutov“. A že nám to v noci ide, dokazujú skvelé výsledky- 3x zlato (Glonky, Hanka, Alena), 2x striebro (Paľčo, Magda), 1x bronz Bohuško + tretie miesto v Z2 Filip. Za FBA štartovalo 19 odvážlivcov.

V sobotu popoludní sa areál SAV v blízkosti Patrónky stal dejiskom  Majstrovstiev Slovenska šprintových štafiet.  Úplne nová orienťácka lokalita bola výborne zvolená na tento druh pretekov. Ani tu sa naše štafety nestratili a vybojovali sme 3 medaile (Marta a Paľčo zlato v hl. kategórii, Maroš a Alena zlato v MW35 a Hanka s Glonkym bronz v MW35). Za FBA bojovalo 9 štafiet.

Nedeľná klasika zaradená do SRJ sa opäť vrátila do lesa neďaleko Lozorna. Dlhé trate, horúčava a „zaujímavá“ mapa ponúkli veľmi náročný a silný zážitok. Z pódiového umiestnenia sa tešili vo svojich kategóriách: drobci Peťko, Luky, Maxík, Timko, M10 Filip, Karol, W10 Lea a Terezka, W16 Maduška, M21B Šimon, M35 Glonky, WE Marta, W35 Alena a Jelka. Za FBA štartovalo 29 pretekárov.

Podrobnejšie výsledky sledujte na podstránke „Aktuálne úspechy“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *