Ako som začal s NOB

Keď sme prišli na zhromaždisko, bolo ešte svetlo. Štart bol o 22,00 hod. Bol som prihlásený do kategórie pre začiatočníkov Z2.

Mamka s tatíkom najprv veľmi nechceli počúvať moje plány, že chcem vyskúšať NOB prečo by som nemal, keď nočných tréningov už pár mám za sebou – a bola to zábava!), ale keď zistili, že aj Tomáš chce  bežať sám, tak zmäkli a prihlásili ma.
Mamka do telocvične pripravila teoretickú mapovú prípravu – vymyslela pár návrhov, ako by mohla vyzerať naša trať a my sme si s Mlynkom o tom rozprávali. Popozerali sme celú mapu, vysvetlili nejasnosti, pokecali o zvieratách v lese v noci, o tom čo robiť, keby sme sa stratili.
A už je to tu. Tomi s rodičmi sú už na zhromaždisku. Pobehali sme celý areál, vyskúšali čelovky, povedali si popisy kontrol. Zotmelo sa. Mamka vybehla prvá z nášho oddielu. Tomi štartuje 8 min. predo mnou.
Trať bola dlhá 2,3km. V postupe na 1. kontrolu som stretol Tomáša. Potom sme bežali spolu na 2. kontrolu niekto povedal: „tu je 55“ (to bola naša 2. kontrola). Na 3. kontrolu bol dlhý postup. Najskôr sme išli cez lúku, po ceste, na druhú lúku a zas po ceste až som zbadal svetielka a potom aj 3. kontrolu. 4. kontrola bol posed. Išli sme po ceste, vbehli sme do lesa a zrazu som ju uvidel! Pípol som ju. Vtom mi Tomáš povedal, že môžem utekať dopredu, lebo za mnou nevládal. Skoro som prebehol 100. Našťastie tam boli ľudia a povedali mi, aby som ju orazil.
Celý šťastný som prebehol cieľovou čiarou, vyčítal som čip.  A o chvíľu už je v cieli aj Tomáš. Dobre sme to zvládli, na najbližších NOB ma stretnete znova.
Napísal Filip Bukovác
Pozn. z desiatich štartujúcich skončil Filip na 3.mieste so stretou 4,42 min a Tomáš na 5.mieste. Obom blahoželáme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *