Sústredenie Skalka 2019

Počas polročných prázdnin sme naplánovali bežkárske sústredenie a nie hociaké! Na Skalke sa počas 3 dní pohybovalo 25 Farmaceutov na bežkách. Reálne nepredstaviteľná situácia, ani sama neviem, ako sme sa tak dokázali dať dokopy.
Niektorí (väčšina) sa s bežkami len zoznamovala, niektorí v stopách robili vietor… Ubytovaní sme boli kade-tade, čo vôbec nebolo dobré, ale lepšie riešenie sme pre tak veľkú skupinu nenašli.
V piatok aj sobotu bol naplánovaný tréning techniky pre začiatočníkov s profi trénermi, dve VIP skupiny (kategórie E a RD) pod vedením Vladáša, Maroša a Aleny hneď zostra brúsili v stope. Poobede sme vždy mali spoločné „VSB“:v rôznych výkonnostno-rodinných skupinách sme sa jazdili na severnej aj južnej strane, každá skupina podľa svojich možností a síl. Pri príchode vo štvrtok večer bolo počasie ešte fajn – všade neuveriteľne veľa snehu, zo striech sa usmievali obrovské cencúle-krásna zimná idylka (úvodná fotka je robená z vnútra našej obývačky von). Za dobré vysvedčenie sme sa hneď večer popasovali so 7,5 litrovou tortou nazvanou „Iglu“. V piatok už počas dňa padalo z neba všeličo: od krúp snehových, ľadových, drobného mrholenia, veľkého sneženia všeličo… veci sme sušili všade a keď decká medzi tréningami našli ešte niečo relatívne suché, šup to na seba a už boli vonku-snehu si užívali napriek vode padajúcej zhora, stavali bunkre, snehuliakov, sánkovali sa… a tak to má v zime byť. Ale ešte toho bolo relatívne málo. Na večernom bežkovaní na osvetlených stopách bola Alena úplne sama – možno kvôli hustému vytrvalému dažďu alebo neviem prečo??? V sobotu pršalo niekoľko krát za deň, ale to sme všetci ustáli ešte s úsmevom. Radosť nám nespravili cencúle, ktoré sa zrútili z našej strechy s obrovskou kopu snehu, ale našťastie sme aj toto všetci prežili v zdraví. Poriadna skúška odolnosti začala až na nedeľnom tréningu, keď nie že pršalo, ale lialo. A nie chvíľku, ale celé doobedie. Hnusný hustý šľahajúci dážď. Obdivujem všetky deti, že ten tréning vydržali a všetkých dospelých, že nefrflali nahlas… Zvláštne uznanie patrí Filipovi, ktorý zvládol na koniec sústredenia v tom lejaku s Marošom 17,5km okruh.
A ešte niečím bolo toto sústredenie výnimočné: takmer všetci mali malé-veľké trable s autami (pokazená spojka, menšia havária cestou tam, zapadnutie na parkovisku, ogrckané dvere, defekt, rozbité predné sklo…- dúfam, že sa neurazíte, že som zabudla niečo vymenovať) Ale verím, že sme si to ako klub „odniesli“ už minimálne na celú sezónu dopredu a že už nás čaká len krásne počasie a bezproblémová doprava.
A tiež verím, že začiatočníkov sme na bežkovanie „nainfikovali“, a že budúcu zimu budú bežkárske víkendové sústredenia aspoň dve-tri…

úžasné foto od Marek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *