Rozdávali prvé medaily a my sme boli pri tom

Posledný víkend sa Farmaceuti rozdelili na dve skupiny: jedna ostala v tesnom okolí BA-bežali sa oblastné preteky v Šamoríne a  „snehuláci“ vyrazili na Skalku bojovať o prvé majstrovské medaile v tejto sezóne.
Skalka nás po dlhom čase konečne privítala tak ako sa patrí: zaliata slnkom, odetá do bielej nádhery. Radosť obúvať bežky.
A ako sa nám darilo?
Decká: Filip, Beky a Miška skúšali LOB-y prvý krát. Filip aj Beky napriek žiadnym skúsenostiam bojovali statočne a svoje minimálne šance Filip premenil bravúrne na zlatú medailu, Beky vybehla bronzovú. Miška stratila na trati buzolu a možno aj preto medailu nemala.
My starší sme už niekedy dávno LOB skúšali, najväčšie šance mala a aj potvrdila Jelka-v hlavnej kategórii žien vybehla pekné 5.miesto.
V hlavnej kategórii bojoval aj Maroš, ale darmo, rodený lyžiar to nie je. Alena vo W35 medzi skúsenými bežkárkami s množstvom chýb dokázala siahnuť na bronz.
Na štafety sme sa tešili najviac, aj keď viacerí sme mali trému pred chybami a hlavne pred vlastnou neskúsenosťou.
Filip dobehol tesne druhý, čo Rebeke teda „nepridalo“ a chúďatko vystresované to ustálo nakoniec na peknom treťom miesto. Na to, že sú to deti „od Dunaja“ a postavili sa proti skúseným Kysačanom, Martinčanom a iným deťom z hôr si obaja počínali veľmi statočne. Miška so svojím poľským priateľom štartovali mimo súťaž, ale aj tak by boli disk, pretože Miška tentokrát stratila štartovné číslo.
Jelka na prvom ženskom úseku trochu zaváhala a tak možnosť medaile v tejto kategórii bola fuč. Chlapi to ale napravili a v kombinovanej štafete FBA Hrnky a Miki Šabo sme získali striebro a Vladáš s Marošom si doniesli bronz.
Celková bilancia: jednotlivci 1x zlato, 2x bronz, štafety:1x striebro, 2x bronz.
A čo takto zopakovať si to na budúci rok? A možno sa k malej výprave pridajú viacerí farmaceuti…

všetky foto od Dušan F jednotlivci

všetky foto od Dušan F štafety

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *