Posledné jesenné sústredenie 2018

Minulý víkend sme absolvovali posledné jesenné sústredenie túto sezónu. Kvôli počasiu sme ostali „len“ tu v Malých Karpatoch.
Nakoniec počasie bolo na dátum k nám veľmi štedré a tak rovná tridsiatka Farmaceutov brázdila karpatské kopce plné lístia na piatich tréningoch.
Naše RD nádeje absolvovali piatkový NOB s kontrolami len v blízkosti chaty, MW12+ bežali spoločný beh lesom s komentárom trénerky, čo si treba v noci v lese sledovať.
Večer sme ukončili teóriou o vrstevniciach, pretekári dostali úlohy na celý víkend – čo ako sledovať v teréne.
V sobotu doobeda nás čakala drsná klasika, ktorú poobedie vystriedal príjemný middle. Tu sa ale množstvo suchého lístia škaredo šmýkalo a kto nemal klince a odvahu, veľa strácal.
V nedeľu sme klasiku poňali vďaka úctyhodnému veku mapy ako dobrodružstvo vo dvojiciach. Maroš sa poriadne posnažil a z rôznych podkladov získal čo najviac aktuálnych informácii, prekreslil to do staručkej mapy. Téma sústredenia „všímať si vrstevnice“ bola naozaj pripravená na tento tréning. Nakoniec sa všetky dvojice vrátili z hrebeňa Karpát dolu a dokonca aj Filip a Tom, ktorí si trúfli na individuálny štart dosiahli slušné časy. Už len poupratovať chatu, absolvovať drsný zjazd autami dole, a presun na posledný tréning. Rýchly middle sme stihli všetci za svetla (dokonca aj znášači kontrol) a tak zostáva len zhodnodtiť víkend.
Prvý krát sme skúšali vážnejšie presuny autami z ubytovania do priestoru tréningu a myslím, že mimo zjazdnosť ciest sme na toto už ako tím pripravení. Strava bola opäť vďaka Marekovi a Kristínke úžasná, vďaka Marošovi sa nakoniec podarilo plánované kondičné sústredenie zmeniť na mapové. Hlavná kategória našich detí nabehala 64 kontrol a približne 20 vzdušných km. Na začiatok prípravného obdobia sme na tom pekne.
Teraz nás čaká len spústa zábavy na tréningoch, najbližšie hromadné sústredenie bude až cez polročné prázdniny na Skalke.

foto od Komanovcov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *