Šťastná trinástka

Tento víkend bol v mnohom výnimočný.
Majstrovstvá Slovenska sa odohrávali mimo Slovenska – v lyžiarskom areály Kladky pri Prostějove v Českej republike.
Naši mladí mali možnosť vzhľadom na vek prvý krát bojovať o majstrovské tituly na klasickej trati. Ale hlavný bod programu pre štvoricu Filip – Tomáš – Rebecca – Nicole bola oslava bezproblémových 13-tich narodenín. Krásny čas, keď nám svet leží pri nohách, rodičia sa o nás starajú a nič nie je vážne…
Ale pekne zaradom. Kempisti ešte predposledný krát v sezóne vytiahli stany a využili parádne počasie, ostatní bývali roztrúsení po okolí. Stavitelia pripravili trate v pekelne kopcovitom teréne s ľahkými dohľadávkami ale s peknou voľbou postupov. Naša príprava zahŕňala teoretickú prípravu s premietaním a následne popri kondičnom tréningu načítavanie pôvodnej mapy formou MIT a zakresľovaním voľby eliťáckych postupov. Nemalé úsilie na prípravu týchto tréningov z mojej strany a samozrejme aj kondičné a mentálne nasadenie pretekárov počas týchto tréningov prinieslo ovocie.
V sobotu na INOV8 na trati middle bodovali Filip na 1.mieste, Viktor a Magda na 2. a Alena na 3.mieste.
Po neskorom štarte Ida nachystala skvelú oslavu v kempe: oslávenci dostali rovnaké tričká a krásnu cukríkovú tortu, o zábavu sa postarali balóny plnené héliom… a už šup šup do spacákov a postelí, zajtra pôjde o zlaté gate!
Slnečné ráno, skoré štarty a príjemné počasie, po krásnej oslave všetci v dobrej nálade.
Filip predviedol, že včerajšie víťazstvo nebolo náhodou a 5,1km s prevýšením 295 stlačil ako jediný pod hodinku!

Škoda, že Viki ešte nemá takú vytrvalosť a Tom bojuje s dolukopcami… ale nevadí, spoň vieme, čo zlepšovať, veď nie je všetkým dňom koniec.
Beky sa správne naštartovala a po včerajšom „neúspechu“ si povedala svoje a druhej ušla o 6 a pol minúty, teda majstrovský titul je bezpochyby v správnych rukách. Lea pekne bežala vo W12, tá ale na medailu z MSR ešte musí dorásť…
V chlapoch striebro bral Palčo, Maroš ako nestárnuci veterán krásne piate miesto. Kristínka milo prekvapila a má ďalšiu medailu !!! Ona je prototypom toho, že OB je pre všetky vekové kategórie! Čakali sme medailu aj od Glonkyho, ale nešťastne zvrtnutý členok v sobotu mu znemožnil beh v nedeľu. Hanka štartovala za Magnus, ak by šla za SR, má skvelú zlatú medailu.
foto od Marek a Kristínka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *