Tretia časť a bodka za prázdninami

Cena Východních Čech

Cesta ďaleká, až na severnú hranicu Čiech s Poľskom.
Už sme tu boli pred dvoma rokmi a veľmi dobre sme vedeli, čo nás čaká. Akurát, že decká podrástli a zmenili kategóriu, takže boj o popredné pozície bol tento rok oveľa, oveľa ťažší. Moraváci a Česi dobre vedie, ako ťažko je tu behať s mapou a tak tri dni mnohí venovali ťažkej drine. Konkurencia bola obrovská, trate náročné a ťažké, počasie nepriaznivé. čiže na tréning ideálne podmienky.
Zmeniť prázdninové rovinaté terény za kopce v rámci prípravy na všetky septembrové preteky bol dobrý nápad. Nohy síce z toho bolia, ale v hlavách máme jasno: kopce treba trénovať !
Extrémne mapovo aj fyzicky terén mal byť výzvou do ďalších tréningových dní, uvidíme, čo si z toho chlapci odnesú…
„Prvá etapa bola asi najlepšia lebo nebola až taká kopcovitá a aj keď tam bolo najviac skál tak to bolo fajn. A bol som až 22. ale aj tak to bol môj najlepší výkon. Počas druhej etapy lialo celý les bol mokrý. A k tomu ešte tam boli kopce na ktoré som nebol pripravený. A pár chýb, proste zle. A posledná etapa, to som už bol taký unavený že v tých kopcoch a aj skalách to nebolo vôbec dobré. Ale inak bolo super.“
Tak to sú slová Tomáša. Mapy vyzerali na prvý pohľad veľmi priateľsky, biela však ukrývala vysokohorskú podložku plnú mokrých smrekových konárov, čučoriedok a kameňov. To všetko bolo neustále položené na naklonenej rovine, takže letné posilovanie členkov sa oplatilo a my sme radi, že nikto sa nezranil. Celá naša mikrovýprava z zložení Kaszovci a Bukováci poriadne potrénovala a dali sme definitívnu bodku za letom. Už na nás čakajú septembrové preteky, kde určite vo výsledkoch uvidíte naše získané skúsenosti z letnej trilógie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *