Okresné kolá školských súťaží

Dňa 28.4. 2015 sa žiaci ZŠ Podzáhradná = „naši krúžkari“ zúčastnili Okresného kola školských súťaží v orientačnom behu na Devíne.

Preteky bolo zorganizované na dobrej úrovni, organizátor nenechal nič na náhodu zlého počasia. Deťom bol poskytnutý priestor Domu kultúry v Devíne, štart aj cieľ bol v blízkosti centra preteku. Štartovalo sa v minútovom intervale a tak bolo rušno na štarte i v cieli.

Na pretek sa mladší žiaci pripravovali dlhodobo v rámci krúžku, starší sa v nám pridali na pár posledných tréningoch. „Generálku“ sme mali na pretekoch Malý Vazkárik v nedeľu na Partizánskej lúke. Všetky deti teda aspoň tušili, čo ich očakáva.

Naša pomerne veľká výprava – 16 žiakov sa nestratila v širokej konkurencii. Súťaž prebiehala formou preteku jednotlivcov a z nej následne vypočítali časy 4 – členných družstiev. Chlapcom sa darilo trošku lepšie ako dievčatám, z dvoch našich chlapčenských družstiev jedno v zložení Bukovác Filip, Kotuliak Viktor, Martin Berček a Valjent Lukáš postúpilo na Krajské majstrovstvá, ktoré sa uskutočnia 13.5.2015 v Petržalke.

Okrem žiakov z „našej“ školy postúpili Katka Palusková štartujúca za Španielske gymnázium a Hanka Holická (dcéra Maroša Holického) zo súťaže starších žiakov – obe z II. miesta. Tomáš Kasza postúpil ako jednotlivec zo šiesteho miesta.

Magda Hrabošová potvrdila svoju pozíciu v IV. Obvode a postúpila ako víťazka.

Výsledky v súťaži jednotlivcov ZŠ Podzáhradná:

2.Filip Bukovác
5.Viktor Kotuliak
6.Tomáš Kasza
9.Karol Paluska
13.Michal Funtáľ
15.Adrián Šulek
19.Martin Berček
24.Lukáš Valjent
25.Bohuš Kačeriak
33.Alexander Pozstós

6.Karin Šeboková
12.Sophia Oríšková
15.Vanesa Keményová
16.Ema Puterová
24.Lea Kotuliaková
25.Barbora Duranská
28.Olívia Kendráčová

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *