Malý Vazkárik pohľadom mamičky-pretekárky

26.4.2015

Lea čerstvých 8 rokov – skúšame, či by už zvládla pretek sama
Petra – športovo založená mamička behajúca kategóriu Open

Bežať s dieťaťom v kategórii RD je vždy veľmi zaujímavé. Na Malom Vazkárikovi taktiež, keďže štart bol pekne hore a hneď prvá kontrola pre deti bola strmým zrázom dole.

Keďže otec s dcérou, ktorí bežali za nami, bol veľmi ambiciózny pretekár a aj kategóriu RD bral veľmi seriózne, ťahal dieťa dolu kopcom bez ohľadu na veľkosť dolných končatín mladej slečny. Situácia gradovala, hlavne keď dievča zostalo visieť rukou za strom a zvyšok tela išiel ďalej dolu kopcom. Takýto športový pár som rýchlo vyhodnotila, že bude lepšie pustiť pred seba. Lenže, chyba lávky, moje vlastné dieťa to vyhodnotilo ako veľkú zradu, že púsťame ostatných, aby nás predbehli. Prvé tri kontroly sme teda prešli v štýle tichej domácnosti, na štvorke mi treskla mapu o zem (ešteže chvíľu nefúkalo), ale na piatej to už bolo zase ok. V tom je to čaro RD, orientáciu zvládate, horšie je to s tým vašim D v kategórii RD.

Potom samozrejme prichádza zážitok z Open kategórie. Na kontrole 7 som sa stratila, ale teda úplne. 15 minút (mám to naozaj vyčítané z čipu) som tam behala ako splašený zajac. Na kontrole 9 som stretla asi metrovú užovku, teda predpokladám, že to bola užovka, keďže som odtiaľ fučala preč raketovou rýchosťou. Z ostatných kontrôl nemám konkrétne zážitky, len že každú som hľadala dlhšie, ako sa patrí.

Ale eufóriu v cieli som samozrejme zažila, veď aj posledné priečky nás amatérov vždy hrejú pri srdci. Hlavné je, že som dobehla, ani som NEDISC-la, no veď to je krásny deň za nami

Petra Kotuliaková

Pár technických údajov:
Za FBA štartovalo 29 pretekárov + drobci na obrázkovej trati + Maroš technicky viedol 5 pretekárov v kategórii N, kt. pobežia v utorok školské preteky v OB.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *