Mapové sústredenie na Morave.

Po mesiacoch zimnej mapovej abstinencie som sa posledný februárový týždeň konečne rozbehla do lesa s mapou, buzolou a čipom. Pre úspešné nabehnutie do novej sezóny je nevyhnutné obnoviť zabudnuté orientačné techniky. A práve toto bolo náplňou prvého sústredenia spriateleného českého klubu Magnusorienteering, ktorého aktívnymi členmi sú aj niektorí naši členovia. Počas víkendu sme absolvovali 5 výživných tréningov vo Vracove. Terény boli podobné našim terénom na Záhorí. Pieskové duny, borovicové lesy, občas bažiny, rovina.

Už tradične prvým tréningom bol v piatok nočný tréning. V sobotu prišla na rad vrstevnicovka a poobede rýchle mapové okruhy pokiaľ možno v čo najzelenejšej časti mapy. Večer sme si potom pripomenuli najdôležitejšie body pravidiel OB, mapový kľúč a všetko čo súvisí s úspešným absolvovaním trate tak, aby sme sa naozaj dostali do výsledkovej listiny a nie až do posledného riadku s poznámkou „disk“. V nedeľu ráno sme pokračovali azimutovým tréningom v podobe švajčiarskej hry a koridorov, v popoludňajších hodinách sme už tradične sústredenie ukončili šprintovými štafetami.

Príjemné ubytovanie a dobrú stravu nám poskytoval Dom detí a mládeže a priľahlá Materská škola. Množstvo hračiek pomáhalo vypĺňať čas medzi jednotlivými tréningami hoci zo škôlkárskych nohavíc už všetci vyrástli.

Hanka Vracov 2

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *