Sústredenie Maďarsko

21.2-28.2.2016 som sa zúčastnila na sústredení výberu Hanáckej oblasti  v Maďarsku. Z tohto sústredenia som si doniesla veľa skúseností. Napríklad, zlepšila som si mapovú techniku v jemne zvlnenom teréne a hustníkoch. Ale najviac som si z Maďarska odniesla škrabancov.

V nedeľu po príchode sme absolvovali tréning „SEZNAMOVÁK – LINIE“. Na mape je presne nakreslená línia, po ktorej musím odbehnúť tréning. Bol to na tomto sústredení prvý kontakt s miestnym terénom.
V pondelok sme doobeda odbehli „COMBOTECH“. Tréning sa skladá z rôznych mapových techník. Prvou časťou bol „koridor“ = asi 1cm široký pás mapy, ktorý sa kľukatí po bielom papieri. Druhou časťou bol „odbočovák“ = časť postupu je určená po línií, dohľadávku môžeš ísť podľa seba. Treťou časťou bol „had kontrol“ = veľa krátkych 100-200 m postupov a štvrtou časťou bola „Švýcarna“ = absolvujem postup iba po bielom papieri, mapu mám iba v okruhu kontroly. Po obede sme si odbehli tréning „okruhy“. Rýchly, krátky tréning. Bežím asi 1 km dlhý okruh, vraciam sa vždy na miesto kde som vybehla a po krátkej prestávke sa púšťam do ďalšieho okruhu.
V utorok sme do obeda bežali pre mňa nový tréning „KRÁTKÁ – REALIZACE NAUČENÉNÝCH POSTUPŮ“. V pondelok večer sme si spoločne s trénermi prezreli trať, ktorú budeme bežať nasledujúci deň doobeda. Ukázali sme si ideálne postupy a záchytné body ktorých sa budeme držať na trati. Po takto naučených postupoch, možnosť spraviť chybu bola menšia. Na postupoch som si viacej verila, lebo som mala pocit že to tam poznám a nepotrebovala som stále „čumieť“ do mapy. Aj keď na pretekoch možnosť vidieť svoju trať o deň skôr nemám, po tomto tréningu už chápem, prečo si mám vždy vytvoriť plán na kontrole a kade pôjdem nasledujúci postup a čo sú moje záchytné body. Po obede sme vybehli na tréning „VRSTEVNICOVKA“. Pri tomto tréningu zostanú na mape iba vrstevnice, nič iné. Žiadne cesty, žiadne lúky, žiadne hustníky, iba vrstevnice.
V stredu sme bežali tréning „KLASIKA“. Myslím, že tento tréning každý pozná. Kompletná mapa, len je táto trať pomerne dlhá. Ja s mojimi postupmi som nabehala 12km. Po obede voľno od behania. Keďže sme  mali v susedstve (asi 150m) vchod do termálu, trávili sme tam skoro každý večer.
Vo štvrtok sme bežali / chodili / chodili štvornožky / plazili tréning „KRÁTKÁ – ZELENÉ PEKLO“. Myslím že názov je vystihujúci. Krátka trať, postavená v priestore kde je najviac hustníkov v najbližšom okolí. Malá viditeľnosť, ťažké ustriehnuť v ktorom hustníku sa momentálne nachádzam ( alebo v ktorom som uviazla) a celkovo veľmi ťažký pohyb. Po tomto tréningu sme boli všetci neskutočne zdeptaní a unavení keďže pár z nás to šlo okolo 90 minút asi 3,3 km.
V piatok sme konečne mohli zase bežať, lebo sme mali tréning „ŠTAFETY DVOJIC“. Každá dvojica má iba jednu mapu a čip. Tréning je postavený tak, že jeden z dvojice beží iba na kontroly na pravej strane od cesty, odovzdá mapu a čip na vyhradenom mieste na ceste svojmu kolegovi, ktorý pokračuje na kontroly na svojej strane cesty. Potom zase si vymenia mapu na inom vyhradenom mieste a takto to pokračuje až do cieľa. Po obede sme zase bežali tréning „VRSTEVNICOVKA“.
V sobotu sme bežali preteky Boróka kupa. Skrátená trať v krásne čistom a priebežnom lese (tento pocit sme nadobudli vďaka predchádzajúcim tréningom a hlavne vďaka „zelenému peklu“ ) a v nedeľu druhú etapu pretekov, klasickú trať. Pre mňa bol nedeľný pretek veľmi náročný hlavne na sústredenie sa, lebo som mala mapovania za celý ten týždeň až až.
magda sustr. 1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *