EXCELENTNÍ BUKOVÁCI NA MČR ŠTAFIET A DRUŽSTIEV

Počas uplynulého víkendu 10.-11.10.2015 vyvrcholila u našich susedov  orienťácka sezóna Majstrovstvami a Vetaraniádou Českej republiky štafiet a klubových družstiev.

Bežalo sa v lesoch neďaleko obce Vracov. Terén bol veľmi podobný nášmu Záhoriu. Rovina, pieskové duny, pomerne čistý les boli predzvesťou veľmi rýchlych pretekov. Kto si atmosféru nemohol vychutnať na vlastnej koži, mohol sledovať priamy prenos ČT. A že to stálo za to, presvedčte sa sami sledovaním záznamu:

Záznam ČT

Nás možu veľmi tešiť výsledky Bukovácovcov, behajúcich v ČR v červeno-čiernych dresoch, ktoré patria snáď najúspešnejšiemu klubu ČR a síce SK Žabovřesky Brno. A akože to teda behali?

Palčo výborne zabehol na  1. úseku hlavnej mužskej kategórie. Sledujte 27.minútu záznamu!!! 

Alena na 2. úseku priniesla svoju štafetu na 3. mieste a výrazne prispela ku konečnému tretiemu miestu štafety najmladších veteránok!

Maroš dofinišoval svoju štafetu na 3. mieste!

V nedeľu sa bežali snáď časovo najnáročnejšie preteky celej sezóny. MČR družstiev. Sú to tiež štafetové preteky, ale úsekov je o hodne viac.

Družstvo dospelých  je 7-členné a pozostáva zo štyroch mužov a troch žien.

Veteránske družstvá sú 5-členné (3 muži+2 ženy)

Palčo opäť rozbiehal na 1.úseku a síce družstvo ZBM 2. A rozbehol to opäť veľmi dobre. Klubovej kolegyni odovzdával štafetu na 2. mieste!

Alena a Maroš boli členmi veteránskeho družstva ZBM1 v kategórii HD 175. Alena vybehla na svoj úsek, ktorý bol v poradí štvrtým úsekom  na 3. pozícii a Marošovi pripravila na posledný úsek veľmi ťažkú úlohu. Odovzdávala mu s dvojsekundovým náskokom na 1. mieste!  A Maroš to udržal a ešte o pár sekúnd náskok zvýšil!

Napriek veľmi chladnému a veternému počasiu to bol úžasný záver sezóny.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *