Kam vbehne Farmaceut, tam sa darí

Sobota 17.10.2015

Sobotné ráno opäť patrilo behu, tentokrát evidujeme účasť Farmaceutov na piatich podujatiach – Peťo Mižúr štartoval na Majstrovstvách Maďarsku na klasickú trať, Hanka Šmelíková si dopriala výhľady z Brestovej, Paľčo behal po schodoch, Maroš si zabehol ZLOM (Zlínsky orientačný maratón) a najväčšia časť z nás pobehala vŕšky nad Svätým Jurom.

V Žiline sa uskutočnil BEH DO NEBA 2015, ktorý bol zároveň 6. ročníkom Majstrovstiev Slovenska v behu do schodov. Budova Eurohomestar  a jej 375 schodov s prevýšením 77 metrov každého účastníka poriadne preverila. Za necelých 105 sekúnd ju pokoril aj Palo Bukovác. Jeho výkon mu priniesol 3. miesto!

Na Roháčoch sa v ten istý deň bežalo ešte bližšie k nebu – BRESTOVÁ VERTIKAL. Trať dlhú 7.7 km s prevýšením 1120 m som si vyskúšala aj ja. Za veľmi príjemného počasia s miernym mrholením som sa ako najstaršia veteránka doplazila na vrchol Brestovej na 4. mieste.

ZLOM je tradičná akcia zlínskych orientačných nadšencov pre dlhé trate. Tentokrát na staronových mapách z Vracova pripravili 42,2km / 65 ks a hromadný štart. Prvý v cieli je víťaz. Tentokrát sa to podarilo Marošovi a hneď s 51 minútovým náskokom !!!

Bežalo sa na troch mapách, prosím nahliadnite.

O oblastnom rebríčku veľmi písať nebudem, trate boli pomerne náročné a pekné, počasie po upršanom týždni bolo nádherné. Medzi nami sme uvítali po prvý krát Julku s tatinom a Jana v kategórii OPEN. Podľa rozhovoru sa mi OB páči, tak dúfam, že čoskoro budú riadne registrovaní a uvidíme ich na pretekoch často. Na bedňu sa postavili Filip, Karol, Viktor, Jano Mižúr , Magda a aj náš nový potenciálny člen Jano M. v kategórii Open.

Najbližší víkend sa ale opäť všetci stretneme spoločne na orienťákoch – čakajú nás Majstrovstvá SR v šprinte a náročné terény v lesoch stredslovenského kraja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *