Boróka kupa

Po dlhom zimnom období bez pretekov sme sa konečne na jedny dostali. Boróka kupa v Maďarsku počas posledného februárového víkendu bola pre mnohých z nás prvými pretekmi sezóny. A určite sme netrénovali zbytočne, aspoň teda podľa výsledkov.


Už v piatok sme sa chceli na pre Slovensko nezvyčajný terén pripraviť, avšak veľká diaľka a ešte skoré západy slnka nás o túto možnosť pripravili. Tak sme aspoň skôr prišli na ubytovanie a mohli si pred skrátenou traťou viac odpočinúť.


Prvá etapa na okraji Bócsi nebola vôbec ľahká. V borievčí sa dalo ľahko stratiť a zároveň, ak človek nenašiel správnu cestu, stálo ho to množstvo škrabancov a času. A tam, kde neboli borievky, zastúpili ich iný zástupcovia flóry, ktorý tiež škrabali a pichali, kde sa dalo.


Druhý deň sme očakávali viac behu cez borievčie, avšak stavitelia nás prekvapili a postavili to tam, kde deň predtým. Prejavovala sa už aj únava, pieskové podložie nie je pre beh úplne vhodné. Práve kvôli únave a nepozornosti sa stalo mnoho chýb, ktoré stáli našich pretekárov popredné umiestnenia.


No napriek všetkému sa mnohým podarilo získať cenný kov, keď sme získali až 6 pódiových umiestnení. Preteky mnohým z nás poslúžili aj ako tréning, aby sme na slovenských pretekoch obstáli v ťažkej konkurencii. A samozrejme aj preto, lebo terén je pre Slovensko nesmierne nezvyčajný, takže ako niečo nové a nepoznané.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *