Nominačné sústredenie 26. – 27.6.2021

Tento víkend nás čakali posledné 2 nominačné preteky na Majstrovstvá Európy dorast v Litve. Všetci sme sa veľmi tešili, lebo sme vedeli, že sme poriadne trénovali a chceli sme to všetkým ukázať.

Z Bratislavy sme odchádzali už v piatok a po príchode na chatu sme ešte stihli plávanie a ľahký beh. Plný očakávania sme po večery išli spať.

V sobotu niektorí z nás vstali naozaj neskoro. Keďže bol štart pretekov až o 16.00, tak sme si mohli dať bohaté raňajky aj obed. Boli sme sa prejsť v nádherných štiavnických lesoch a postupne sme sa zbalili na odchod. Na železničnej stanici v Žiari nad Hronom sme sa stretli s ostatnými reprezentantmi, rozdelili sme sa do aút a vyrazili do Malinovej, kde nás čakala dlhá trať. Ako už je u nás bežné, štart bol oveľa neskôr, ako sa plánovalo. Na náročnej dlhej trati v ťažkom teréne plnom údolíčok a násypov sme všetci ukázali naše kvality a v konkurencii sme dobre obstáli. Vyčerpaní teplom a našim výkonom sme sa odviezli na ubytovanie, kde sme mali chutnú večeru a studenú sprchu (keďže obidva dni nešla teplá voda), hrali spoločenské hry a unavení išli spať.

V nedeľu boli raňajky skoro, takže sme nemohli spať príliš dlho. Po krátkej ceste autom nás ešte čakal dlhý úmorný výstup do kopca na zhromaždisko. Našťastie bolo v lese, takže sme sa až tak nepiekli. Po krátkom zdržaní štartu sme konečne mohli bežať posledný nominačný pretek. Čakal nás kopcovitý middle v kamenistom Lietavskom teréne. V strmých svahoch plných balvanov bolo najdôležitejšie presne sa orientovať, ale aj rýchlo vybiehať kopce. Znova sme potvrdili naše schopnosti a už nikto nepochyboval o tom, že na Majstrovstvá v Litve pôjdeme všetci štyria dorastenci – Rebecca, Tereza, Tomáš a Filip. Ako odmenu sme sa po trati hojdali na obrovských hojdačkách, ktoré sú v okolí Lietavského hradu na každom kroku.

Už len dúfať, že bude epidemiologická situácia priaznivá a 19.8.2021 budeme môcť priletieť do Vilniusu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *