Tipo cupa 2015

1.5-3.5.2015 sa v maďarskej dedinke Mátraalmás konali preteky Tipo kupa ktoré boli zároveň pretekmi Slovenského rebríčka. Terén bol kopcovitý s hustníkmi, hustou sieťou ciest a terénnymi detailami.

V piatok 1.5.2015 sa za pekného slnečného počasia bežala klasika, v sobotu doobeda middle. Počasie nám neprialo tak ako v piatok. Dážď sťažoval podmienky pri výbehoch kopcov a behaní medzi kamennými poliami. Popoludní sa bežali štafety. Mixovaná štafeta FBA v zložení Peter Mižúr, Dag Palovič a „vodár“ Matej Hraboš (Hadveo Banská Bystrica) vybehli prvé miesto.

V nedeľu nám znova počasie prialo a bežala sa skrátená trať, ktorá už ale nebola súčasťou Slovenského rebríčka.

Výsledky:

Peťo Mižúr M21E Magda Hrabošová W16E Peter Glončák M21B Hana Šmelíková W40 Dag Palovič M35BR Jana Mižúrová W50
1. etapa 5. 4. 1. 6. 9. 13.
2. etapa 8. 5. 1. 7. 8. 8.
3.etapa 10. 3. 1. 7. 8. 4.
Konečné výsledky 8. 4. 1. 4. 6. 5.

Tipo som nezabehla nijako slávne. V piatok som robila chyby lebo to bola 15 tisícka a vôbec som do toho nevidela. Preto som si hneď po dobehnutí šla kúpiť lupu na buzolu. Dúfala som, že pomerne zelený a členitý terén bude aj v sobotu a nedeľu a budem môcť využiť moju novú lupu, ale nestalo sa tak. V sobotu som mala problém s kopcami lebo mi šli pomalšie ako obvykle a jedinú chybu som spravila na zberku. V nedeľu bolo tých chýb viac a to hneď na KS1, lebo som si pod čiarou nevšimla cestu, na KS4 som mala tiež problém, lebo to tam bolo viac členitejšie ako bolo nakreslené v mape (z rovnakého dôvodu tam ostala trčať aj mama), KS6 zazmätkovala som, lebo moje hlúpe ja si povedalo, že stratu z KS4 musím dobehnúť a moje múdre ja tomu nevedelo zabrániť. Na KS12 som sa zase nechala stiahnuť mojim hlúpym ja, ktoré si povedalo že už je v závere trate a že to je iba kúsok do cieľa a zase bola z toho chyba.

Napísala Magda Hrabošová

Malé zhodnotenie na záver – poučenie pre nováčikov:

    • Janine 13. miesto v prvej etape mohlo byť teoreticky oveľa lepšie, keby mala čip priviazaný na gumičke a nestratila ho. Nemusela by ho vyše hodiny hľadať.
    • Pri pretekoch, kt. majú viac ako jednu etapu sa bojuje až dokonca. Napr. Hanka bola v jednotlivých etapách 6,7,7, ale nakoniec bola takmer na bedni.
    • Najlepšie to spravil Peťo Glončák – keď bol dieťa trénoval a dnes akoby to našiel…

Alena

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *