Mikulášske preteky 2019

Prešiel prvý adventný týždeň, vy rozmýšľate, aké preteky nás ešte v tomto kalendárnom roku čakajú, ale neviete si spomenúť…A vtom vám to napadne! Mikúlašske preteky, kde ani začiatočník či menej úspešný pretekár neobíde naprázdno!

Ráno sme sa zobudili do veľmi nepekného, studeného a hmlistého rána, s nevôľou sme vstávali z postelí, ale akoby zázrakom sa po príchode do Malinova úžastne vyčasilo a svietilo slniečko (niektorí odvážlivci dokonca behali v tričkách s krátkym rukávom). Všetci sme sa na trate do krásneho malinovského parku s kaštieľom tešili, pre tých starších(MW16 a viac) bola opäť pripravená tradičná “mlynkovina”(nie klasická trať, ale nejaká zaujímavejšia). Tentoraz sa totiž bežalo podľa línie a na konci trate bol ešte rýchly cintorín kontrol. A čo bolo na týchto pretekoch najlepšie? Okrem balíčka, ktorý dostal v cieli každý bežec a palaciniek samozrejme to, že na Mikuláša predsa nie je nikto diskalifikovaný! Za chýbajúcu kontrolu sa totiž trestalo “iba” 2 minútami navyše k výslednému času.

A ako sme dopadli? Aj na týchto pretekoch sa odrazilo, ako sme celý rok poctivo trénovali, a tak bolo znovu na popredných priečkach vidieť mnohých Farmaceutov. Borko a Peťko sa v kategórii M10 umiestnili veľmi tesne obidvaja s rovnakým časom na 4. mieste, v kategórii M14 sme si spravili klubové preteky, pretože Filip Bukovác skončil na 1. mieste, Tomáš Kasza na 2. a Kubo Berčík na 3., v M19 súťažil Maroš Bukovác s oveľa mladšími súpermi, ale opäť preukázal, že by sa ho mali báť a skončil na 3. mieste, v M40 sa na 2. mieste umiestnil Martin Borský, z dievčat zahviezdilaRebecca Herna vo W14 na 1. mieste a 2 sekundy za ňou na 2. mieste Terezka Kendrová, vo W18 sa na 1. mieste umiestnila Michaela Patassiová, vo W19 na 3. mieste Styková Jana a vo W40 na veľmi tesnom 4. mieste máme Hanku Šmelíkovú.

Veselé Vianoce!

Tereza Kendrová, W14

foto od Marek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *