7-8. september

Napriek tomu, že my „ľudstvo“ ubližujeme prírode na každom kroku, ona nám pomáha, kde sa len dá. Deti sa len ťažko lúčia s letom a bezstarostnými dňami a tak šup, hneď zhodili z nebíčka na nás pár kvapiek vody, aby detičky pochopili, že jeseň je tu a už treba začať opäť „fungovať“.
Upršaný víkend začal už v piatok, keď sme mali naplánovaný príchod do stanového kempu, aby sme teda dali seriózne „bodku za letom“. Chalani v lejaku a tmavej čiernej tme stavali stan v krásnom rezorte nazvanom „Děsná“. Komanovci boli ako vždy načas na mieste činu a tak sme my neskoro prijdúci večerali Marekov výborný kuskus. Líhame do spacákov s hudbou neutíchajúceho lejaku…čaká nás klasická, kopcovitá, mokrá a bahenná trať. 1,5km na zhromaždisko, ďalšie stovky metrov na štart…radšej sa vnáram hlbšie do spacáku…

Ráno sa hmla kúdolí všade naokolo, máme trochu času, prší -neprší, doprajeme si výdatné raňajky a hurá do zlínskych kopcov. Trate ponúkli všetko, čo má klasika mať, takže výsledky neboli ohurujúce, takmer sme si ich mohli napísať pred štartom. Víťazia kluďaši s rozvahou na kráľovských postupoch, so silou v nohách a húževnatosťou v duši.
Z dievčat a žien zabehla výsledkovo najlepšie Magda s prvenstvom v D20B (čo si ale osobne nemyslím, že nie je jej kategoria) a Alena 4. zo 14 so stratou 8,29min, Hanka deviata. Z chlapov Laszlo 4., Palčo 5. z 38 so stratou 5,16min a Filip 8. z 55 so stratou 6,54min, Glonky desiaty.

A konečne hlavný bod programu: Marek má dnes krásne okrúhle 40. narodeniny, blahoželáme ! Filip je od zajtra 14-ročný, v sobotu k 14-ročným FBA-akom pribudne Tomáš a 16.9. Rebeka s Niki a Jakubom. No neosláv to ! A tak boli marlenky, héliové balóny, džusíky a aj niečo pre Mareka.  A pre všetkých: dážď…  unavení z klasiky zaliezame okolo desiatej do stanov a chatičiek.

V nedeľu bežíme middle a podľa zvestí na nete to bude stáď za to. Z dnešného pohľadu sa sobotný slabý dáždik zmenil na celkom dobrú sprchu. Na malom kúsku lesa veľmi pekne postavené technické trate so spústou kontrol v teréne, nádhera !

Nedeľné výsledky boli pre nás globálne o kúsok lepšie ako v sobotu. Bude to kondičkou a tým, že u nás sú detské klasické trate oveľa ľahšie kondične aj technicky. Na middle dĺžku sme zvyknutí viac a možno trošku pomalšie tempo nám ušetrilo sekundy v chybkách. Lea 7, Beky 12 – to už sú výsledky kde môžeme hovoriť ako-tak o konkurencieschopnosti. Magda bola tretia- tentokrát vo svojom „A“. Filip zopakoval 8.miesto, ale so stratou len 2,18min a potvrdil svoje vybehnuté „A“ aj celkovým 11. miestom v moravskom rebríčku (účasť na 4 pretekoch zo 7). Z dospelých Alena druhá, do desiny sa zmestili ešte Laszlo 6, Jano M. 7,  Maroš 8.

Každému, kto sa tento upršaný víkend usmieval a dokázal si spraviť srandu sám z toho, aký je zablatený, blahoželám. Obzvlášť oceňujem Peťkov výkon (M10C), keď dokázal v tej nepohode absolvovať obidva dni.

foto od Komanovci

Preteky boli výborne zorganizované, počasie primerané jeseni a my sme sa super bavili. Odskúšali sme, čo sa „nosí“ na západe a usmiati sme v pondelok museli zrušiť tréning na tartane, pretože nie všetci vieme dostatočne rýchlo plávať…ale žiadny strach, v utorok sme už točili na plné obrátky…

foto do Kristínka

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *