Šprintový víkend v Maďarsku

Na poslednú chvíľu sme sa rozhodli zavítať do Maďarska na 3-dňové preteky so štyrmi štartami v disciplíne Šprint.
Farmaceutická výprava bola tento krát poslabšia čo do počtu členov, ale výsledky sme mali výborné.
Manželia Mižúrovci si užívali víkend bez detí ale zato 5x Buky familie, hlavne tí najmladší dali o nás vedieť všade, kam sme sa pohli.
Začali sme hneď zostra-neskorými prihláškami. Pokračovanie bolo priamo na štarte, keď Maroš zaflekoval náš Oplík takmer v koridore, keďže Filipovi už bežal 7 min pretekársky čas. Cestou pred nami bola nehoda a veľakilometrová obchádzka zničila nádeje na dôkladnú rozcvičku pred šprintovým štartom. Našťastie priatelia z juhu boli ústretoví a Filčovi zmenili štart, my ostatní sme svoje štarty v pohode stíhali – Maroš 3 min po vystúpení z auta, Luky 4 a Paľčo myslím 6.
Všetci sme bojovali o prvé priečky ako draci, navzdory nepriazni osudu Filip a Palčo vybehli druhé miesta so 17sek stratou, Palčo s 28sek,ostatní sme smelo hájili farby FBA. Malé mestečko s domčekami a nízkymi paneláčkami, ale zaujímavou stavbou tratí vydalo na pekný šprintík.
Ubytovanie sme mali v úžasnom čistom kempe na poloostrove tvorenom riekou, ktorá bola taká široká, že sa tam dalo krásne kúpať. To mlaďasi samozrejme ešte večer využilia do stanu sme zaliezali úplne potme.
Ráno sme mali vstup do karantény už do 8,30 hod-obrovského kúpaliska pár sto metrov z nášho poloostrova. S tým samozrejem problém nemal nikto a tak sme všetci tentokrát stihli nulový štart o deviatej. Trať bola pomotaná po celom kúpalisku, staršie kategórie vybehli aj do kukurice. A potom šup na tobogáne, šmykľavky a výrivky… regenerácia bola plánovaná až do 15,00. Počasie ale zaúradovalo a zariadilo povinný odpočinok od 14 hod v stane. Počas búrky s hrmením a bleskami sme nechceli byť na kupku. Usporiadateľ to ale mal silno po kontrolou a cca 5 min pre nulovým štartom vyšlo slniečko. Keď sme otvorili stan, na „dopľutie“ sme mali 3ks a ďalších veľa-veľa všade naokolo.
S radosťou sme vybehli v ústrety novému O-dobrodružstvu. Kvality máme, o tom potom. Filip tvrdo súperil s veľkou výpravou chlapcov z Izraela a pekne hájil farby SR aj FBA. Palo v hlavnej kategórii nedal vydýchnuť nikomu. Takže večer bolo v skupinke opäť veselo a voda striekala kade-tade. Na obed sme mali také veľké langoše, že traja sme ledva zjedli jeden…Ďalšia búrka nás vyhnala z kúpaliska zasa až o 19 hod. Napriek protirečenie detí si myslím, že to bolo fajn zariadené, pretože sme všetci zaspali okamžite.
Zo štyroch štartov sa každému jeden najhorší škrtal a tak sme vedeli, že Palčo je už víťaz a Filip ešte o zlato musí zabojovať. Čas sa prepočítaval na body, aby to bolo spravodlivé. Filipovi napriek víťazstvam v sobotu poobede a v nedeľu zlato tesne ušlo, ale my sme aj tak mali byť na čo hrdí… Paľčo si posilnil šprintové sebavedomie z konkurencii z rôznych krajín, Filip natrénoval šprintovú psychiku, Luky nabehal v Open toľko km a kontrol, čo ešte nikdy nie. No a my ostatní veteráni sme si užívali dovču… Vyhlásko malo byť v nedeľu o 13,30  a tak sme sa ešte utekali kúpať. Lenže to chceli asi aj usporiadatelia, vyhlásko posunuli a tak Filipových 10 sekúnd slávy nahradil aspoň Palčo slávnostným odovzdaním medaile a miestneho medíku…
mapy:

a pár foto:

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *