Čo robiť cez Vianoce?

Vianočné sviatky už máme skoro za sebou. Tentokrát sme si ale povedali, že namiesto pojedania koláčikov si urobíme výlety do Čiech na dvoje preteky.

Ako prvé sme navštívili Brno 22.12.2018 v zostave traja Komanovci a Miška Patassiová. Behalo sa na mape Písečník, ktorá sa celá nachádza v zastavanej oblasti Brna. Trasy mali zamotané krátke postupy a každý si musel dávať veľký pozor kam má bežať. Počasie vyšlo skvele, príjemná teplota 2 stupne C, bezvetrie, sem-tam vykuklo aj slniečko, aj keď na zemi sa  nachádzala pekne chrumkavo-šmykľavá zmes ľadu a blata.  Vyskúšali sme tri kategórie a to D – 2,5 km/14 kontrol: Miška – 14  miesto, Kristínka – 18 miesto, kategóriu K – 1,8 km/12 kontrol: Janko – 22 miesto a kategóriu H – 3,3 km/20 kontrol: Marek – 41 miesto.
Do Zlína 29.12.2018 sme sa vybrali už len dvaja Komanovci. Lákal nás hlavne popis mapy a špecifiká preteku a nesklamalo nás ani jedno ani druhé. Mapa v mierke 1:4000 bola zložená z dvoch častí – zo zastavanej časti Malenovíc s e=2 m a lesnej časti okolia Malenovického hradu s e=5 m. Trate boli rozdelené na tri časti: prvá a tretia sa bežala klasicky na čipy s určeným poradím kontrol v zastavanej časti mapy a druhá bola v lesnej časti s voľným poradím kontrol /typ routegaining/, ktoré sa ale značili klieštičkami do mapy. Aj počasie vyšlo a tak sme boli obaja úplne nadšení. A ako sme skončili? Kristínka v kategórii T2 – 4 km/10+9 kontrol na 16. mieste a Marek v kategórii T1 – 5 km/11+11 kontrol na 22 mieste.
A čo na záver? Len poďakovať obom českým klubom za zorganizovanie pretekov aj v tomto sviatočnom čase a zároveň popriať všetkým len to naj a veľa nielen bežeckých úspechov v roku 2019. Vidíme sa a bežíme .. :-).
Kristínka a Marek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *