Sústredenie pre naše Rýchliky

Od O-campu sme plánovali jesenné sústredenie pre celkom slušnú „hŕbu“ našich najmenších. Po septembrovom a októbrovom zhone plnom pretekov sme si vydýchli a v strede odpočinkového obdobia pre trénujúcich sme našli priestor a čas pre našich 8 kúskov HDR. Do stredu sústredenia nám vhupol oblastný rebríček, ktorý nakoniec celkom pekne zapadol do priebehu sústredenia. Absolvovali sme už klasický piatkový nočák, v sobotu ako prvú fázu OR v Borskom Mikuláši.
Extra rýchly terén nám len potvrdil, že systém rýchlych tréningov, ktoré sme začali na jeseň sa veľmi rýchlo prejavuje vo výsledkoch pretekov OB.
Vyhrával ten, kto vie rýchlo bežať a ustojí tu rýchlosť bez mapovej chybky: Filip a Mirka B. prvé miesto, Maroš, Lea a Beky druhé miesto, Tomáš, Peťo M., Dedo boli tretí.
Vďaka Marekovi a Kristínke sme stihli ľahký obed na zhromaždisku a tak sme poobede ešte využili krásne počasie na okruhy. Na tréningu nás bolo 28, čo je veru celkom pekné číslo a v cieli okruhov sa to len tak hemnžilo…Potom už šup-šup na športové a spoločenské hry, večernú opekačku a s veľkou nevôľou do spacákov. Nedeľné ráno bolo zahmlené, ale spolu s hodinkovou ručičkou vykuklo slniečko a tak prvé nácviky orientačného behu v bažinách boli v duchu jesenného krásneho slnečného počasia. Striedanie rýchlych a pomalých úsekov na odbočováku boli zaujímavé nielen pre deti, ale dalo zabrať aj dospelým.
S terénom sme sa rozlúčili kráľovsky – klasickou traťou, ktorá v závere mala exkluzívny prechod pomedzi bažinky, ktorý si mnohé deti s obrovskou radosťou vychutnávali.

foto od Komanovcov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *