SRJ vo Viničnom a pri Smoleniciach.

Uplynulý víkend 5.-6.5. za veľmi príjemného počasia prebehli ďalšie dve kolá Slovenského rebríčka. Obidva dni bola na programe krátka trať.

V sobotu to Pezinčania postavili do lesa, ktorý doposiaľ nebol nikdy použitý pre orientačný beh. Terén bol rovinatý, veľmi málo zvlnený listnatý les s nepríjemne vysokým podrastom, cez ktorý nebolo vidieť papeky pod nohami. Bolo treba zvažovať, kedy voliť obiehačku a kedy sa do toho pustiť priamo a zároveň si udržať správny smer. V kategórii M12 veľmi pekne zabehol Karol Paluska, ktorý skončil na 3.mieste so stratou iba 37 sekúnd na prvého. Filip Bukovác zaletel v M14 a vyhral s náskokom takmer štyroch minút. V tej istej katregórii bol Tomáš Kasza 5. Šimon Mižúr v M21B dobehol na 3.mieste. M21 vyhral Palo Bukovac, Peťo Mižúr bol 4. a Maroš Bukovác 6. Pekné 4.miesto v M60 si vybehol Jano Mižúr. Dedo Nebeský zvíťazil v M70. Medzi dievčatami W12 sa dobre darilo Terezke Kendrovej, ktorá skončila na 2.mieste a medzi dievčatami W35 najlepšie zabehla Alena Bukovácová, a hneď za ňou na 2.mieste skončila Katka Sýkorová. Podrobnejšie výsledky si môžete prečítať tu:

Veľmi pekné nedeľné preteky pripravili Rapiďáci v lese v okolí jaskyne Driny. Mala to byť síce krátka trať, dosahovanými časmi pripomínala skôr klasickú trať. Mohol za to veľmi náročný terén s množstvom skál, vysokých zrázov a s voľnými kameňmi pod nohami. A to celé bolo poprerastané vysokým cesnakovým podrastom. Niet divu, že si niekto aj kolená rozbil. Trate síce neboli veľmi dlhé, ale mapovo veľmi ťažké. Tieto preteky preverili pretekárov po každej stránke. Ale tak by to na celoštátnych pretekoch malo byť. S ťažkými  traťami si aj teraz naši najmladší poradili veľmi dobre, keď v kategórii W12 zvíťazila Lea Kotuliaková, 3.bola Terezka Kendrová, vo W14 uprostred na 6. mieste dobehla Rebecca Herna. Miša Patassiová vo W16 dosiahla výborné 3.miesto. V M12 Karol Paluska obsadil 7.miesto a chalani vo W14 opäť pekné umiestnenia, Filip 2. a Tomáš 5. Podrobnejšie výsledky si môžete prečítať tu:

foto od Marek K.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *