ETOC 2018 je úspešne za nami

Počas uplynulého dlhého víkendu 27.4 – 1.5.2018 vyvrcholili všetky prípravy ETOC-u a pretavili sa do samotného podujatia. Naša malá hŕstka „trailistov“ bola rozdelená do dvoch opačných pozícií. Janko a Dušan Furuczovci

spokojnosť na tvári staviteľana Devíne

boli tými najvyššími organizátormi, ktorí to celé spískali a niesli na svojich pleciach. Takže pod ich rukami a v ich hlavách  vznikli hlavne nové mapy a trate, s ktorými v pozícii pretekárov  v slovenskom reprezentačnom drese zápasili Šimon Mižúr, Palo Bukovac a Silvia Shahzad

PreOday2-Šimi v akciiSilvia na časovkeMarošove dieloPreOday2-Palo v akcii

A že im to ide na oboch frontoch, to vidieť na výsledkoch. Najvýraznejšie sa chalani presadili v štafetách na Devíne v kategórii OPEN. Spolu s Terezou Miklušovou (RBA) obsadili  výborné 5.miesto delené s Nemeckom.

V utorok 1. mája bolo vidieť Šimona a Pala vo finále TempO, do ktorého sa prebojovali skvelými výkonmi v kvalifikácii. Palo bol v kvalifikácii druhý a Šimi deviaty. Vo veľmi náročnom finále obsadil Palo peknú 12. priečku a Šimi 30-tu.

naši najlepší a naše najkrajšieštafety 5.m

A my ostatní, ktorí holdujeme orientačnému behu a trailu nerozumieme (vlastne- teraz po ETOCu už trochu áno), sme pomáhali, ako najviac sme vedeli. Snáď aj vďaka tomu bol advisor Ari TERTSUNEN z Fínska spokojný.

advisor AriFilip v akcii

…a riaditeľ pretekov Dušan to nakoniec zakončil takto:

Milí športoví priatelia,

chcel by som sa Vám takto dodatočne poďakovať za pomoc pri organizovaní Majstrovstiev Európy v Presnej Orientácii. Preteky podľa ohlasov pretekárov dopadli výborne a je to predovšetkým Vaša zásluha. Každý z Vás či už pracoval na malej, alebo veľkej úlohe tvoril to potrebné koliesko v našom veľkom stroji bez ktorého by sme nevedeli fungovať. A že sme boli dobrý kolektív ukazuje aj priložená fotka. Podľa IOF a pretekárov sme boli v niektorých veciach veľmi inovatívni (ako prvý sme mali stupne víťazov pre vozíčkarov, skladateľná vlajkosláva a stožiar príjemne šokovali a systém razenia pre SI si dokonca taliani požičali na organizovanie Európskeho Pohára). Nebudem menovať kto je za to zodpovedný (všetci aj tak vieme, že myslím na Maroša Bukováca).
🙂

Mali sme vlastne ako jedny z prvých pri pretekoch v Presnej Orientácii online prenos z terénu, použili sme ďaleké kontroly, fungovala nám skvelo doprava a s pracovanie výsledkov bolo tiež na skvelej úrovni. Takto by som, ale mohol menovať postupne všetkých z Vás a popisovať všetky Vaše činnosti počas tohto dlhého týždňa. Dúfam, že mi odpustíte ak nebudem spomínať každého zvlášť. Pretekári boli od začiatočného modelu až po záverečný banket ohromení našou pohostinnosťou a prístupom k organizovaniu. Boli ste proste skvelí.
Skvelá modrá partičkanaše krásne baby
Použité fotografie sú od P. Klaboucha. Viac fotografii a viacej informácii môžete vidieť tu, alebo aj na fb a tuto aj zábery zhora.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *