4. kolo OR Červený Kameň alebo Boroka cupa 2018

Počas mrazivého víkendu bolo FBA farby vidieť hneď na dvoch bojiskách: toť čo bys kameňom dohodil v známych červenokamenských skalkách a hradbách a ďaleko ďaleko na maďarskom juhu.
Možno kvôli mrazu, možno kvôli snehu nás bolo na OR pomenej, o to viac si vážime dve víťazstvá: z detí Rebecca vyhrala W14 a v M40 vyhral Maťo Borský, na bedni bol aj v M55 Viktor Mikluš tretí.
Časť FBA vyrazila do Maďarska už v stredu na sústredenie spolu s výberom brnenského klubu Žabovřesky a rakúskym repre tímom pod vedením Libora a Maroša. Cieľom boli extrémne ťažké terény, ktoré budú v lete dejiskom Juniorských Majstrovstiev sveta. Filip aj Miška do extra náročných terénov vyrazili po prvý krát a tak sme nenechali nič na náhodu. Štyri mapové tréningy síce niečo o tomto type orientácie našepkali, ale predsa len tréneri neočakávali až tak náročné trate pre detské kategórie. V tomto type terénu nie je problém 10 minút netušiť o časopriestore nič pre elitného bežca, nieto pre deti, ktoré tu trénujú po prvý krát.
Na preteky sa pridali ostatní členovia FBA: Peťo s Janom a Hanka s Terezou.
Počas pretekov mráz štípal okolo mínus 6, zelená na mape bola zelenšia než kdekoľvek inde v Európe. Akurát bola pokrytá 10cm vrstvou snehu, čo na pohode nikomu nepridalo. Dosť a skrátka: extra ťažké terény v extrémnom počasí dali zabrať každému.
Každý deň prialo šťastie niekomu viac, inému menej. Z malej FBA výpravy v súčte oboch dní vyšla najlepšie Hanka s celkovým tretím miestom. Škoda nepodarenej nedele, keď po sobote nastupovala ako víťazka. Hrdí sme boli aj na Filipa s celkovým piatym miestom s gradujúcimi výkonmi počas celého pobytu (v nedeľu tretí). Miška a Tereza P. ako začínajúce mapárky poriadne bojovali a verím, že skúsenosti zúročia v lepšom počasí na Postas cupa.
Veru terén ťažký, veľmi náročný na koncentráciu a psychiku. Určite podobné sústredenie naplánujeme aj o rok. Pozrite si časť tréningov:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *