Predĺžený víkend na Jahodníku pri Smoleniciach a aj v Brne.

Počas troch dní pracovného pokoja 6.- 8. mája sme si naplno užívali pretekov v meste aj v lese, cez deň aj v noci.

V sobotu sa na Jahodníku bežali Majstrovstvá Slovenska v nočnom OB. V elitnej kategórii sme mali dvoch borcov Petra Glončáka a Dušana Furucza. Glonkimu sa darilo výborne a doniesol si odtiaľ striebornú medajlu. Nasledujúce dva dni sa v tom istom lese bežali preteky Slovenského rebríčka. Sobotňajšia klasika dala mnohým zabrať dĺžkou aj prevýšením. Terén bol značne kopcovitý, prerastený medvedím cesnakom a vysokou trávou, v ktorej sa skrývalo množstvo skál a papekov, ktoré komplikovali beh. Skalné zrázy, balvany a skalné prechody však boli veľmi pekné! Veľká škoda, že staviteľ tratí nedeľnej krátkej trate nedoprial radosť z náročného terénu aj veteránom a postavil pre nich príliš jednoduché trate. Výsledky z dvoch pretekov SRJ sa sčítavali a na stupne víťazov sa postavili pretekári s njlepším súčtom. V kategórii K3 si vyrovnanými výkonmi 1. miesto vybojovala Katarína Sýkorová, z 2. miesta v M10 sa mohol tešiť Maroš Golian a tiež Filip Bukovác v M12, M21B s prehľadom vyhral Peter Glončák, v elitnej kategórii mužov sme mali na 2. mieste Peťa Mižúra a na 3.mieste Maroša Bukováca, náš najstarší člen dedo Nebeský vyhral M70, medzi dorastenkami do 18 rokov sa na 2. mieste umiestnila Tereza Pružincová, od detí si na trať W21B odskočila Marta Wartiaková a skončila na výbornom 2. mieste, Alena Bukovácová stále potvrdzuje svoju prvú pozíciu vo W35, a Katka Daříčková sa potešila 2.miestu medzi skúsenými veteránkami W60.

Keďže niektorí naši členovia sú registrovaní aj v českých kluboch, mali sme zastúpenie aj na MČR šprintových štafiet v sobotu a v nedeľu na MČR a veteraniáde v šprinte v Brne.

Sobotňajšie šprintové štafety sa bežali v kopcovitom lesoparku s pevnosťou Špilberk s množstvom hradieb, schodíkov a prechodov. Veľmi náročné boli aj parkové pasáže s množstvom hustníčkov a hustou sieťou ciest a k tomu strašne veľa osadených lampiónov, ktoré človeka lákali a kto ich volaniu neodolal, častokrát chyboval. Atmosféru som si odskúšala aj ja, chyby som nerobila, ale šla som veľmi opatrne. S mojou Magnusáckou veteránskou štafetou som skončila na 9. mieste.

V nedeľu boli individuálne majstrovstvá. V hlavnej ženskej a mužskej kategórii sa najprv dopoludnia bežala kvalifikácia, v ktorej štartovala približne stovka mužov a tiež stovka žien. Zo štyroch rozbehov do finále postupovala osmička najlepších z každého rozbehu. Trate kvalifikácie boli veľmi náročné v areáli kúpaliska a bývalej vojenskej katedry s veľkým množstvom plotov a prechodov medzi plotmi, kde sa dali robiť chyby. Popoludňajšie finále sa potom bežalo v historickom centre Brna s veľkým množstvom prechodov, schodov a zbytkami hradieb.Za dverami finále ostalo niekoľko favoritov. Pre nás je však potešujúce, že vo finále nechýbal náš Palo Bukovac štartujúci za SK Žabovřesky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *