Postás Cupa 2017

Po úspešnom rozbehnutí sezóny na Záhorí sme sa vrhli do ozaj náročných terénov maďarského pohoria Pilis.
Neveľká skupina Farmaceutov bola posilnená v nedeľu aj začínajúcimi Pattasiovcami, ktorí majú čuch na extra ťažké terény.
Hlboké bledo až tmavozelené ryhy v strmých svahoch a preplnená mapa dali zabrať aj skúseným mapárom. Veď posúďte sami.

Veľkú – preveľkú radosť nám robia chlapci M12.
Tomáš-typický „kľuďas“ využil svoje danosti a „ustál“ terén po oba dni len s jedinou chybkou a s dvakrát tretím miestom.
Filip prvý deň síce chyboval zo začiatku trate, ale potom sa už skamarátil s mapou a „letel“ do cieľa po víťazstvo.
Druhý deň Tomáš jednoznačne potvrdil svoje mapárske cítenie a v súčte vzal krásne druhé miesto. Filip až priveľmi chcel dokázať čo vie a jeho túžba po víťazstve robila jednu chybku za druhou. Nakoniec trojica Slovákov (víťaz Jakub Janšo z KE, Tomáša druhý a Filipa tretí nechali za sebou všetkých ostatných 33 Maďarov a Slovákov. Karol bežal len druhý deň a  tak sa jeho výsledok nezarátal do súčtu. Získal ale veľkú skúsenosť z ťažkého terénu a aj to, že každú ks treba oraziť.
Nie náhodou tu ospevujem našich mlaďasov. Verím, že pokiaľ budú naďalej počúvať dobre mienené rady starších a budú sa v tréningoch snažiť ako doteraz, majú pred sebou perspektívu ďalších víťazstiev.
Za zmienku stojí aj získavanie skúseností a vytrvalosti u našich dievčat: W16 a W18.
Všetky bojovali ako dračiče a s nástrahami terénu sa bili zo všetkých síl. Od víťaziek síce „nakúpili“, ale majú skúsenosti, ktoré sa získavajú len v tvrdej konkurencii a ťažkom, neznámom teréne.
Ja ako tréner hodnotím vystúpenie všetkých našich detí veľmi dobre, každý robil čo mohol a v danej chvíli vedel. Ako tréneri sme získali veľkú spätnú väzbu, čo robiť v ďalších tréningoch, kadiaľ pokračovať…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *