Posledné kolo SRJ – Dreveník

Na ďalekom východe pod Spišským hradom sa počas posledného víkendu 15.-16.10.2016 rozdeľovali posledné body do Slovenského rebríčka.

Veľmi pekné teplé počasie v sobotu príjemne prekvapilo a tak sme si mohli s chuťou užívať hľadanie kontrol medzi množstvom skalných travertínových útvarov. Dreveník je totiž travertínová kopa tvaru stolovej hory v Hornádskej kotline a je zároveň najväčším travertínovým územím na Slovensku. V bludisku skál sa niekomu darilo viac, niekomu menej. Tomáš skončil na štvrtom mieste, Laco zbieral skúsenosti a na trati sa zdržal trochu dlhšie, Glonki sa naháňal v elite a skončil uprostred štartového poľa. Hana zvíťazila.

V nedeľu sa počasie pokazilo, bola zima a dážď a preto sa asi aj Laco poponáhľal z lesa von a dobehol na peknom 4. mieste. Tomáš dobehol na piatom mieste, celkovo skončil na 4. mieste. Glonki sa opäť usadil v strede elity na 6.mieste a Hana dobehla tretia. V celkovom hodnotení jej to však po sobotňajšom náskoku vystačilo na 1.miesto v kat. W45. Slovenské rebríčky sú dobehané a teraz už s napätím čakáme na celkové výsledky.

Okrem pretekov Slovenského rebríčka jednotlivcov sa v sobotu bežala Kvalifikácia na školské MS ISF v OB 2017. V kategórii W1 tesne zvíťazilo družstvo Gymnázia svätej Uršule za ktoré štartovala aj Magda Hrabošová, ktorá skončila v hodnotení jednotlivcov na 2. mieste. Držíme jej palce, aby bola nominovaná na MS do Palerma.

fotky z pretekov od Michala Krajčíka si môžete pozrieť tu: 
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *