Česká Kanada 2016

Po získavaní skúseností na neďalekom juhovýchode v Miscolci sme sa s krátkou prestávkou v BA presunuli na blízky juhozápad do Českej Kanady. My skúsenejší sme vedeli, čo nás v lese čaká, naše decká a Kotuliaci s Kaszovcami naberali skúsenosti. Počasie nevyšlo celkom podľa predstáv a štart pri 10,5°C v auguste popri prehánkach až lejakoch bol niekedy na zaťaté zuby. Ale ako vždy po preteku vyjde slnko a tak sme mali čas aj na dôležité prázdninové aktivity – čučoriedky, hrad (tentokrát Landštejn), šiškovú vojnu, zmrzlinky no a samozrejme kúpanie (na tejto akcii pri 12,5 °C iba Luky).

Terén krásny, typický pre región. Nováčikovia zistili, že každé zaváhanie v ČR stojí vy výsledkoch veľa miest, občas sa oplatí čítať popisy podrobne (nie iba kód)- obehnutie hromady balvanov sú 2 min a to je 1-2 miesta a keď je ks na trati 10… Tak či tak sme sa úplne nestratili a zo dňa na deň sme sa zlepšovali. Najlepší výkon podal Filip v poslednej etape, keď obsadil etapové štvrté miesto.

Pre menejznalých: bežať v kategórii H12 podkategóriu „A“ znamená, že za vami vo výsledkoch potenciálne zostávajú všetci, ktorí si pri prihlasovaní trúfli len na podkategóriu „B“. Takže byť v „A“ napr. dvadsiaty nie je piate miesto odzadu, ale za vami stojí ešte ďalších 40 chlapcov, ktorí bežali menej náročné „B“ trate. Tak isto Lea bežala D10, ale bola aj kategoria D10L s fáborkami a tak potenciálne akoby bežala „A“.

Výsledky po 5.etape: Lea D10 -23, Alena D35A-11, Petra K D40B-26, Filip H12A -9, Viki 19, Tom 20, Maroš H21E 20, Ivo H40B-24, Laco H45B 31.

Z pohľadu trénera som veľmi spokojná s účasťou „krúžkarov“ na letných pretekoch, lebo iba tu zažijú ozajstnú konkurenciu, ktorá im zabezpečí motiváciu na ďalšiu prácu v tréningu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *