Seminár rozhodcov, OR Lindava a iné

V sobotu sa v Martine uskutočnil seminár rozhodcov, na ktorom sa zúčastnili Alena, Maroš a Paľčo Bukovác. Janko Furucz bol s nami prepojený formou prednášky o možnostiach využívania počítačovej techniky v OB, ktorú pripravil, ale nakoniec v ňom zvíťazila túžba víťaziť a tak na pretekoch v Presnej orientácií v ČR spolu s bratom Dušanom F vylepšovali svoje schopnosti v českej konkurencii v Prahe.
Na seminári odzneli zaujímavé prednášky a komentáre ohľadom usporiadania pretekov v OB, zaujímavých štatistík za rok 2015 a analýz stavby tratí.
Cestou domov ešte kratučký mapový tréning a na v nedeľu hurá na OR.
V Lindavskom lesíku už preteky neboli veľmi dlho, napriek tomu, že tomto ročnom období je „zelenina“ (rozumej rôzne stupne zelenej farby) na mape ešte pomerne pribežná a parčík okolo Budmerického zámku je priam stvorený na príjemnú a bezpečnú orientáciu pre detské kategórie.
Z FBA sa nás zišlo pomerne málo, pretože jarné prázdniny vrcholili a väčšina detí si ešte užívala mimobratislavský život. Aj tak sme ale pár krát siahli na pekné umiestnenia.
Paľčo bežal halové 3km a ako to dopadlo v mužoch, čítajte vo výsledkoch (chlapi vedia čo robia a FBA má stále svoje meno, výsledky skúsených dospelých komentovať nebudem). Z detí Karol vyhral M10, Filip s kašľom a nevôlou mamy aby súťažil si vybehol druhé miesto, Terezka štvrtá, Tristan zaúčal do tajov OB svoju babičku v kategórii Nábor. Luky napriek veľmi zlej nálade na štarte sa hneď pri jazierku rozbehol ako drak a po pretekoch sme ešte išli na prechádzku do toho pekného parku. Tomi absolvoval školu ohňom keď si nechtiac dal mapu do juhu a tým pádom na dobrý výsledok mohol zabudnúť. Je ale výborné, že to už má za sebou a verím, že nabudúce si dá pozor. Takouto školou si musí prejsť každý orienťák. a Braňo v Nábor ukázal, že nabudúce môže smelo zasúťažiť v Open. Katka Sýkorová sa odvážila azimutmi cez les a hľa -krásne tretie miesto s malou stratou necelé 2 min.
Magda bola na sústredení a Hanka trénovala. Snáď nám niečo prezradia…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *