MSR na klasickej trati a SRJ

Predposledný septembrový víkend patril Majstrovstvám Slovenska na klasickej trati. a Slovenskému rebríčku jednotlivcov.

Centrum pretekov bolo na futbalovom ihrisku v Kuneráde. Pomerne dlhou cestou na štart nás v sobotu usporiadatelia vytiahli do veľmi pekného podhorského lesa s dobrou priebežnosťou. Bola to radosť bežať! K príjemnému športovému zážitku dopomohlo aj počasie. Konečne neboli horúčavy. A tak bojom o medaile na klasickej trati nič neprekážalo. V nemajstrovských detských kategóriách sa na bedňu postavili: Filip Bukovác v kat. M10 na najvyšší stupienok, Viktor Kotuliak v kat. M12 a Lea Kotuliaková v kat. N8 na 3. stupienok.

Majstrovské tituly vybojovali vo svojich kategóriách Alena Bukovácová a Hana Šmelíková, vicemajstrom sa stal Peter Glončák a Jano Mižúr a ešte více vícemajstrami sú Janka Mižúrová a Palo Bukovác.

V nedeľu sa potom bežalo na krátkej trati. Počasie najprv trochu strašilo, ale ostalo len pri strašení. Spoza oblakov občas vykuklo aj slnko. Tentokrát nás usporiadatelia zaviedli do lesa s terénnymi detailami a množstvom bažín. Mladému autorovi tratí – ešte len dorastencovi Jakubovi Chupekovi nebolo čo vyčítať. Množstvo kontrol v lese nejedného pomýlilo. Bolo treba sledovať aj mapu, aj popisy kontrol. Veľmi pekné preteky sa pre našich členov skončili s takýmito pódiovými výsledkami:

K3:  3. Ivo Kotuliak, M   21 B  1.Šimon Mižúr,  M   21 D  2. Peter Wartiak, M   35 1. Peter Glončák, N   8 3.Lea Kotuliaková, W   21 E 3.Marta Wartiaková, W   35 1.Alena Bukovácová, W   45A  3.Hana Šmelíková, W   50 A  3.Jana Mižúrová

… a ešte foto od Šimi Mižúr

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *