Nálezisko zlata v Sliači

Posledná aprílová sobota a prvá májová nedeľa patrila na slovenskej scéne orientačného behu Majstrovstvám Slovenskej republiky v šprinte a šprintových štafetách. Celé podujatie sa konalo v Sliači v kúpeľnom meste. Avšak to už malo svoju slávu celkom za sebou.

V sobotu sa konalo MSR v šprinte. Štart bol v trochu nevhodnom čase obeda, napriek tomu sme sa na trať vydali nadšení. Kúpeľné mesto na prvý pohľad neponúka žiadne veľké záludnosti (ani na druhý), ale predsa sa zopár ľuďom podarilo urobiť chyby. Našťastie nám nie, takže si väčšina z nás odniesla zlaté medaile.

Poobede sa konalo aj MSR v TempO, ktoré sme organizovali. Mnohí si túto menej častú formu orientačného športu vyskúšali, hlavne preto, že sa pri nej nemusí behať. Naši skúsení pretekári s medzinárodnými ambíciami však podali úžasné výkony.

Večer boli na spestrenie už tak náročného programu ešte krátke nočné preteky. Z nás sa však nik nezúčastnil, aká škoda.

Namiesto toho sa však naša malá dorastenecká družina vydala do blízkeho Zvolena na tréning. Krátke postupy na mape z pred troch rokov, ktorá už nebola vždy úplne presná, boli výborný tréning koncentrácie a práce s mapou.

Na sviatok práce nás čakali už len šprintové štafety. Ráno o približne desiatej bol nulový štart. Keďže štafety boli šprintové, preteky rýchlo ubiehali a väčšine ľudí sa darilo. Mnohí mali problémy s razením správnych kontrol, my až tak nie, takže ďalšia várka zlatých medailí pristála na našich krkoch.

Preteky boli z nášho pohľadu úspešné, Sliač nám doprial. V závere sa už len patrí poďakovať klubu Viatoris Zvolen a pomocníkom od nás, za dobre zvládnuté preteky a lepšiu organizáciu než mala minulý rok Bystrica.

Tak zas nabudúce.

https://photos.app.goo.gl/o9FvNGhaona7eXCE9

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *