Rozbehli sme sa

S príchodom jari sme pomaličky poodkladali zimné elasťáky a počas tréningov sme začali zrýchlovať bežecké tempo, zaradili sme výbehy kopcov a rýchle úseky. Tempové behy sme predĺžili z 1km na 1,5 u dievčat a 3km u chlapcov v snahe pripraviť sa na kondičné testy.
S pravidelnou sobotnou mapovou prípravou, ktorú sme zahájili vďaka priaznivému počasiu už vo februári, sme pokračovali celý marec aj apríl. Počas Veľkej noci sme pre pretekárov z kategórie MW16, ktorí pravidelne trénujú pripravili „sústredenie“-mapové tréningy s prespaním doma, ktoré dopadlo veľmi dobre. Až na výnimku malého zranenia u Filipa sme absolvovali 6 „výživných“ tréningov s rôznymi orientačnými technikami.

Fotky z tréningu
Po uvoľnení opatrení sa šikovným chlapcom z BB podarilo zorganizovať meraný tréning a tak sme po dĺĺĺhom čase mali možnosť porovnať sa trošku s ostatnými orienťákmi aj mimo FBA.
Pred pretekom Alenka upiekla škorické koláčiky, aby každý zahájil ten svoj štart do novej sezóny šťastne a sladko…
A že sme sa pripravovali dobre sme dokázali excelentne. Chlapci v oboch etapách na najnáročnejšej trati obsadili na striedačku druhé a tretie miesta. Ten, kto im 2x prekazil prvý tohtoročný pocit z víťazstva bol tréner Maroš (takže ešte stále ich má čo učiť). Dievčatá v náročnom teréne bežali tiež pomerne pekne (Terezka 2.a 3.miesto, Beky 2x štvrtá). Na preteky sme vzali i Lukiho a ten zabojoval tiež pekne: 1. a 2.miesto.

Meraný tréning v BB

Najbližší víkend ideme potrénovať na meraný tréning do Lietavských skál a na novú mapu do Rajeckej Lesnej, tí čo ostávajú doma môžu využiť Hankin meraný tréning v Lozorne.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *