Sústredenie reprezentácie v Šalgotarjáne

V stredu sme z Bratislavy vyrazili v Marošovej novej dodávke. Cesta bola príjemná a takmer ničím nerušená. Po príchode nás prekvapilo maďarské teplo.
Keď už tu boli všetci tak sme dostali základné pokyny a vyrazili sme na prvý tréning. Nebol moc dlhý ale ako stvorený na chyby a preto tam niektorí boli takmer hodinu.
Po tréningu sme sa išli ubytovať. Hotel vyzeral prekvapivo luxusne ale izby už tak úplne luxusne nevyzerali. Ale spať sa v nich dalo takže až tak veľký problém to nebol. Dokonca ani jedlo nebolo špatné aj keď sme kvôli nemu museli chodiť do blízkeho tábora pre deti. Večer sme ešte mali malú teóriu.
Na druhý deň sme mali skoro ráno rozcvičku. Potom raňajky a tréning.
Tréning-long nevyzeral vôbec vábne. Už len na štart trebalo brodiť bahnitú cestu. Trať nebola o nič lepšia. Hustníky trhali, ryhy desili a kontroly sa schovávali. Niektorý účastníci sa dokonca sťažovali že boli blízko smrti! Ale terén bol inak veľmi krásny.
Poobedňajší tréning bol šprint. Rýchla trať proti ostatným nebola vôbec ľahká. Mnoho ľudí sa nechalo nachytať na zakázaných priestoroch. Po tréningu sme ešte mali krátky nácvik techniky behu.
V piatok ráno nás zas čakala rozcvička skoro ráno. Potom raňajky a tréning.
Tréning bol middle na takmer tom istom priestore ako long deň predtým. Ale kratšie postupy a iný prístup a urobili tréning tiež nesmierne zaujímavým. Ale tŕne ktoré tam boli stále neľútostne trhali každý kus oblečenia ktorý videli.
Poobedný šprint bol hneď pred ubytovaním. Trať bola vcelku jednoduchá, ale bol tam občas nejaký zádrhel. Takmer každý urobil aspoň malú chybu, aj keď bol úplne skúsený. Potom sme ešte v rámci Slovenska sme ešte skúšali techniky behu a strečing či posilňovanie.
Na druhý deň nás čakal už len jeden tréning. Bol to long, ktorý nebol úplne najľahší hlavne po fyzickej stránke. A zopár ľudí bolo disk lebo bežali cez zakázané priestory.
Poobede sme mali voľno, počas ktorého sme trénovali techniku behu a iné ďalšie dôležité veci pre správny a rýchly beh. A potom sme si to už len večer prebrali čo robil kto zlé a ako to má zlepšiť.
Posledný deň nastal až nečakane rýchlo. Čakali nás už preteky Salgó kupa, na ktorých sme sa porovnávali aj s ostatnými pretekármi, nie len s tými čo boli na sústredení. Potom už len obed a cesta domov.
Celkové zhodnotenie: Sústredenie bolo fajn a pre niektorých aj veľmi poučné a hlavne zábavné.

Výsledky Salgo kupa
napísal Tom Kasza

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *