Majstrovský víkend a Jelení paroh

Piatok večer – Majstrovstvá Slovenska v nočnom OB, sobota – Majstrovstvá Slovenska štafiet, nedeľa – preteky SRJ na klasickej trati o Jelení paroh. Všetky tri preteky sme mali na dosah ruky v našich Malokarpatských lesoch nad Borinkou a na Kamzíku. Napriek tomu, že charakter terénu bol dôverne známy, nič nebolo zadarmo. Nočák tradične preveril odvahu. Málo kto sa odváži ísť v noci do lesa. Preveril aj technické vybavenie. Bez dobrého svetla sa veru nedá ďaleko dobehnúť. Magde vypol jeden zdroj svetla cestou na štart, druhý zdroj 2 sekundy po štarte. Nasledoval výbuch smiechu a veľké pobavenie ostatných pretekárov. S tretím náhradnýn svetlom došla na 2. kontrolu. Odtiaľ prišla do cieľa svietiac si do mapy hodinkami. Nuž ale orienťák nie je len o víťazstvách, ale aj o zážitkoch. A my všetci ostatní, ktorým svetlo vydržalo môžeme len závidieť zážitok, na ktorý sa nezabúda. Počas nočnej majstrovskej noci zahviezdili na 1. miestach Iva Kavánková v ženskej elite, Kristínka Komanová vo W40 a Dušan Hrnčiar v M40. Striebornú medailu si vybojovala Rebecca Herna vo W16 a Roman Zbranek v mužskej elite.

Daždivá sobota patrila najkrajšej disciplíne – štafetám. Pretekár nebojuje len za seba, ale za všetkých členov štafety. Perfektná atmosféra, povzbudzovanie sa navzájom, proste – patríme k sebe a každý to musí vidieť. O naše FBA-ácke pomaľovanie sa starala Alena.

…bojovalo sa o každé miesto. Do posledných síl. Každý nechal na trati všetko, čo mohol. Kristínka potvrdila, že už nie je OB-nováčik a stabilným výkonom prispela k 2. miestu ženskej veteránskej štafety v zložení Hana, Kristínka, Alena.

Po dlhých rokoch sa zišli 3 naše dievčatá do štafety hlavnej ženskej kategórie a bolo z toho pekné 3. miesto!

Chlapci veteráni v kategórii M105 obsadili 3. miesto, malí chlapci – žiaci (Tomáš a Filip) obsadili 2. miesta a dievčatá W14 (Terezka a Rebecca) vyhrali.

Nedeľná klasika bola dlhááá, kopcovitá. Náročná a pekná. Vyžiadala si veľa energie.

A že naši chlapi nie sú žiadne bábovky a do kopcov im to ťahá dobre, dokázali na 100%. V mužskej elite obsadili prvé tri miesta v poradí Roman Zbranek, Maroš Bukovác, Peter Glončák. Malí chlapci sa tiež pochlapili – Filip vyhral, Tomáš bol 3.

Naši najskúsenejší veteráni sa tiež umiestnili na popredných miestach M55 – 3.miesto L.Prill, M60 – 2.m J. Mižúr, M65 – 3.m V.Mikluš, M70 – 2.m. J. Nebeský.

Ďalšie pódiové umiestnenia pridali dievčatá. Iva Kavánková skončila na 2. mieste W21E, Rebecca na 1. mieste a Terezka na 3. mieste vo W14, Alena 2.miesto a  Katka Sýkorová 3.m. vo W35, Hana  1.miesto a Jelka 2. miesto vo W45,

V celkovom súčte výsledkov z pretekov jednotlivcov (NOB + klasika) sa v elitných kategóriách najviac darilo našim pretekárom Romanovi Zbrankovi a Ive Kavánkovej. Za celkové víťazstvo získali putovné ceny Jelení paroh – Roman a Kravský roh – Iva.

Ďalšie fotky od Mareka si môžete kukať tu.https://photos.app.goo.gl/tUH38P7YaoYQEvuo7

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *