Robili sme prvý KnockOut šprint na Slovensku. (autor článku: Peťa Kotuliaková)

Nový formát, ktorý Slovensko ešte nemalo príležitosť vyskúšať, priniesol Farmaceut 8. mája vrámci série pretekov oblastného rebríčka. Knock-out je založený na viacerých vyraďovacích šprintových pretekoch. Cieľom je, v každom kole vyradiť  niekoľko pretekárov tak, aby vo finále A o prvé priečky bojovalo iba 6 pretekárov. Tí, ktorí vypadli sa museli uspokojiť s finále B, resp. finále C, kde bojovali o tie zadnejšie priečky. Dôležité bolo udržať pretekársku pozornosť a rozložiť si sily pre atraktívne behy na takmer celý deň.

U nás to teda „spískala“ Hanka Šmelíková, ako riaditeľka pretekov. My ostatní pomáhači sme sa trocha zdesili toho, že v rámci jedného dňa nás čaká príprava v podstate troch pretekov a teda fakt to bude trvať celý deň. Najviac si to odmakali chalani, ktorí pripravovali preteky s Hankou dlho dopredu, teda Glonki, Palo Bukovac a Laco Kasza ako IT guru.

Dopadlo to veľmi dobre. Máme víťazov jednotlivých kategórií, všetci sa tešili, že to bolo zaujímavé a nové. Finálny šprint hore po schodoch otestoval zimnú prípravu a silu stehien každého zúčastneného. Bolo úžasné počasie, jeden deň spomedzi množstva daždivých, kedy bolo naozaj pekne.

Novinkou na našich pretekoch bolo tiež občerstvenie, veľa zúčastnených naozaj ocenilo možnosť kúpiť si niečo sladké či slané pod zub. Bufet u Kristínky by teda mal pokračovať aj nabudúce :).

Záverečné pikošky:

  • Odteraz vieme, že Líščie údolie je v podstate konečník, vysvetlila nám to jedna pani, ktorá nás tam poslala behať (najprv tam, potom tam 🙂 )
  • Obyvatelia okolitých domov nás ale pochválili, že oslavujeme koniec fašizmu vešaním fáboriek 🙂

Oslovili sme náhodne troch pretekárov z rôznych kategórií, čo na knock-out hovoria: 

Čo sa ti najviac páčilo?

Peťko, M10: „Neviem. Bola tam jedna kontrola, ktorú som nevedel nájsť, tak som potom išiel za ostatnými.“

Lea, W16: „Páčilo sa mi, že to bolo iné ako normálne preteky. Prekvapilo ma, že aj mestské šprinty môžu byť ťažké.“

Viktor, M16: „Dobrá atmosféra, ako sa ľudia povzbudzovali, bolo to fajn. Bolo to zaujímavejšie ako bežné šprinty.“

Čo sa ti nepáčilo?

Lea: „Že som pokazila jednu kontrolu. To ma stálo umiestnenie.“

Viktor: „Že som o dve sekundy nepostúpil do finále A.“

Fotky od Mareka:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *