Veľká Noc tentokrát ako 2x ako Velikonoce

„Velikonoce ve skalách – ČR Kozly“
Nakoľko väčšina detí z FBA „chcela“ tráviť Veľkonočné sviatky u babičiek a s rodinami…. my s Marekom sme sa rozhodli vyskúšať „väčšie“ medzinárodné preteky. Konali sa v Českolipsku pri obci Kozly. Boli to trojdňové preteky: 1 x skrátená trať (middle) a 2 x klasika (long). Kondične aj mapovo náročné trate, sme si užívsli v kategóriách H40A a D40A. Väčšina kontrol na všetkých etapách bola „schovaná“ v skalách, kam bolo možné sa dostať iba „na všetkých štyroch“ a s mapou v zuboch 😁.
V celkovom hodnotení sme sa neumiestnili, nakoľko obaja sme aspoň jednu etapu „diskli“, ale celkovo sme si odniesli bohaté nové skúsenosti a krásne zážitky 😍!
Kristína
Pražské velikonoce by Koman familie

„Pískovište“
Spriatelený moravský klub ZBM organizoval tradičné veľkonočné sústredenie v okolí mesta Písek, na ktorom Bukováci nemohli chýbať.
Zmena sa stala, keď Tom K. ochorel a narýchlo sme ho vymenili za Jakuba.
Plán na sústredenie bol pripravený v úplnej dokonalosti, na viacerých tréningoch sme sa ale museli popasovať s vlastnou fantáziou. Miesta, kde bol ešte počas zimy a skorej jari les, zožral lykožrút. A to doslova. Miesto konca prieseku v krásnom ihličnatom lese na nás žmurkal len smutý lampión v strede „NICOTY“. Zvieralo nám srdiečka, ale okrem výmeny jednorazovej plastovej fľašky za viacročnú počas samotného tréningu zrejme viac nezmôžeme. Viedli sme rôzne diskusie s deckami-niečo s tým robiť musíme všetci. Natrénovali sme náročnú klasiku, prvé úseky štafiet, dvojkolový mestský šprint, nočák s hromadným štartom farstovaný, kombotech aj klasické 3-členné štafety.
V rámci odpočinku nemohol chýbať nedeľný výlet- tentokrát na zrúcaninu hradu Zvíkov na sútoku Vltavay a Otavy.
Krásne počasie-ako maľované vajíčko nám ale vlievalo optimizmus. Veľkonočný pondelok „kluci“ dostali skoro ráno mapky v podobe vajíčka na obrázku a museli si holky nájsť na jednotlivým kontrolách. Sranda preveliká, korbáče tiež, veľkonočná nádielka bohatá… a potom už rýchlo na klubové štafety. Filip ukázal uvedomelý a zodpovedný prístup a z prvého úseku dobehol vo vedúcej skupinke. Na konci pretekov si ako víťaz podal ruku s víťazom posledného svetového pohára Milošom Nikodýmom, ktorý jeho skvelo rozbehnutý pretek dofinišoval ako inak – na prvom mieste. Dobré skúsenosti pre mlaďasov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *