Šprintové dobrodružstvá v Šamoríne.

Posledný jarný víkend sme mali možnosť zažiť trochu netradičné dvojkolo MSR a SRJ v Šamoríne. Usporiadateľmi boli orienťáci z KOBRy. Obidva dni sa behalo na šprintových mapách a bez lesa. Už pokyny a dĺžky tratí zverejnené pred pretekmi vyvolávali diskusie a dohady. Po pretekoch sa diskusie ešte viac obohatili o zážitky a dojmy z tratí, ktoré v mnohých prípadoch nevyzneli chvályhodne. Na sobotňajších Majstrovstvách Slovenska v šprinte mali niektoré veteránske kategórie príliš jednoduché trate, kontroly viditeľné z veľkej vzdialenosti a tak si tí najskúsenejší neprišli na svoje, ale museli zaspomínať na svoje detské časy a na jednoduchej trati iba čo najrýchlejšie bežať. Iné kategórie zase vysoko prevyšovali svojimi dĺžkami parametre pre šprit. Značne to ubralo na pozitívom šprintovom zážitku. Ostáva len konštatovať, že sme pretekali všetci za rovnakých podmienok a teda bez zbytočných predsudkov sa bolo treba zahryznúť do trate a zdolať ju takú aká bola po všetkých kontrolách až do cieľa a zabojovať o čo najlepšie umiestnenia. V konečnom dôsledku aj tak sa medaile dostali len tým, ktorí boli najlepšie pripravení. Veľmi pekné umiestnenia, aj keď mimo stupňa víťazov,ale v bohato obsadených kategóriách dosiahli Tristan, Rebecca, Miša-6.miesta, Tomi -5.miesto, Karol – 4.m. Filip si za svoj výkon odniesol bronzovú medailu v M14 a Tereza  striebornú vo W18.

.

O ďalšie umiestnenia na stupňoch víťazov sa zaslúžili veteráni. Striebro získala Katka Daříčková vo W60 a Martin Borský v M40.

.. a zlato za 1.miesto Hana vo W45 a Palo M21

V nedeľu za veľkej horúčavy prebehli preteky na krátkej trati. V netradičnom teréne na šprintovej mape sme preliezali prekonateľné ploty jazdeckého areálu a do ďaleka obiehali tie neprekonateľné. Bol to vlastne strašne dlhý šprint. A ako sme si s ním poradili, o tom hovoria výsledky:

Filip bral opäť 3.miesto v M14 a Maťo Borský v M40.

S druhými miestami sa roztrhlo vrece a ušli sa Leuške vo W12,Tereze vo W18, Hane vo W45, Katke D. vo W60 a Palovi v M21E

Miša zvíťazila vo W16, Katka Sýkorová vo W35 a dedo Nebeský v M70.

(Použité fotografie sú od Martina Jonáša)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *