Prvý jarný kufor

Posledná zimná nedeľa priniesla so sebou chladné a veterné počasie s občasným mrholením. Našťastie nebolo teplo a tak sa hodila aj dáka čapica na hlave. A to bolo veľmi dobre, lebo nás opäť bolo vidieť. Na každom kroku sa dala stretnúť farmaceutická čelenka, alebo čapica. Bodaj by nie, keď nás tam bolo 43!

A kdeže sme to boli? Neďaleko Lozorna na Biofarme Príroda, ktorá sa stala na tento deň centrom rapiďáckych pretekov Prvý jarný kufor. Od čias, kedy náš tunajší svet opustil Peter Sláma, preteky sú venované aj spomienke na neho. Už tradične sa jeho usmievavá tvár pozerá na štartujúcich z fotografie na štarte.

Pre kategórie  M,W16  a vyššie boli pripravené netradičné trate s voľným poradím kontrol okrem prvej, predposlednej a poslednej kontroly. Okrem správneho hľadania kontrol bolo teda dôležité pozbierať kontroly aj v optimálnom poradí. Niekomu sa to podarilo dobre, niekomu ešte lepšie a niekomu to robilo problémy. Detské trate do M,W14 mali klasické trate.

Už tradične najúspešnejšia bola rodinka Bukovácov. Maroš vyhral hlavnú kategóriu mužov, Alena bola v ženách tretia a Filip vyhral medzi chlapcami do 12 rokov. Na vyhlásení výsledkov sa však objavili aj ďalšie mená. Do prvej trojky sa podarilo dostať ešte týmto našim pretekárom.

M10 – 3. miesto: Maroš Golian, M40 – 1. miesto Matej Borský, M55 – 3.miesto Viktor Mikluš, RD – 2. Katka Spišiaková, W10 – 2.miesto Lea Kotuliaková, W12 – 2. mesto Terezka Kendrová, 3. miesto Rebecca Herna, W16 3.miesto Patassiová Michaela, W18 1.m. Tereza Pružincová, 2.miesto Tereza Števicová, W19 – 2.miesto Jana Styková.

 foto Prvý jarný kufor 2017

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *