Čo bolo a čo bude

12.12. sme sa stretli na chate Zoška, aby sme uzavreli sezónu 2015, pospomínali na pekné chvíle a vymysleli, čo ďalej.

Maroš a Alena pripravili mapový tréning v pozostatkoch lesa v tesnej blízkosti chaty. Na 3,9km krátkej trati s 20 kontrolami si borci mali dosť času poobzerať naše nové SI krabičky (tí ktorí s nimi ešte doteraz netrénovali),  mladí muži (Viktor, Tomáš a Filip) si zmerali sily vo svojej od januára spoločnej kategórii H12 na 1,9km a 9 kontrolách. Niektorým sa síce výbeh zjazdovky zdal tvrdý prvý tréning v novom tréningovom období, ale nakoniec si ho vybehli všetci.

Janko a Dušan Furuczovci pripravili tréning v presnej orientácii, povysvetľovali nám a poučili o rôznych detailoch dôležitých v Tempo-O.

Popri obede sme sa navzájom popredstavovali a podiskutovali sme. V bodoch zhrniem najdôležitejšie. Ak som niečo zabudla (noc bola dlháJ), prosím pripíšte to do komentára k tomuto článku, aby sme mali informácie pokope.

  • Jano Mižúr stručne zhrnul naše športové úspechy v roku 2015-samozrejme top výkon bola medaila Janka Furucza z Majstrovstiev sveta v Presnej orientácii
  • Pre rok 2016 je dôležité, aby sme mali zaregistrované v FBA a následne aj v SZOŠ všetky deti a dospelých, ktoré využívajú výhody nášho členstva – aj od počtu registrovaných sa odvíjajú financie pre FBA
  • Dušan Hrnčiar nás oboznámil s finančnou situáciu a vyzval nás k zaplateniu členských príspevkov a prispeniu svojimi dvoma percentami na účet FBA
  • K prihláseniu na preteky využívajte výhradne prihláškový systém – bol vytvorený preto, aby nám zjednodušil a sprehľadnil náročnú prácu s prihláškami. Len v krajných prípadoch (prihláška po termíne, odhláška pred prezentáciou) kontaktujte vedúceho preteku
  • Ak chcete vedieť o dianí v klube, sledujte pravidelne našu stránku, pár ľudí (Braňo Kendra, Jožko Paluska, Alena + všetci prispievatelia) sa neustále starajú o prísun čerstvých informácii
  • Prostredníctvom prihláškového systému od januára 2016 budeme sledovať neúčasť na pretekoch, kam boli jednotliví pretekári prihlásení. Bez ohľadu na dôvod neúčasti pred koncom kalendárneho roku dostanú všetci dlžníci e-mailom vyúčtovanie, ktoré bude potrebné zaplatiť pred zaregistrovaním na rok 2017. Ušetríme tak v klube nemálo finančných prostriedkov.
  • Ak pretekár vie, že nemôže na preteky napriek prihláseniu prísť, žiadame, aby to čo najskôr oznámil telefonicky alebo SMS správou Peťovi Mižúrovi, resp. ak je v prihláškovom systéme napísaný iný vedúci, tak jemu. Častokrát je organizátor ohľaduplný a vyjde nám s odhláškou v ústrety aj keď je už po termíne prihlášok a my opäť ušetríme.
  • Pre nových nečlenov (nové deti z krúžku + rôzni nádejní budúci členovia) máme kúpených 5 SI čipov. Tieto sú k dispozícii na každom preteku (do prihlášky napíšte, že chcete požičať FBA čip). Tieto by prednostne mali byť využívané na tieto účely. V klube máme samozrejme aj „naše“ deti-t.j. deti behajúcich registrovaných rodičov. Ak si myslíte, že budete chodiť s vlastnými deťmi na preteky viackrát do roka, prosím zakúpte im vlastný čip. (Ak dieťa a rodičia z krúžku chcú chodiť na preteky, po piatom preteku im navrhujeme kúpu vlastného čipu-aby sa nám nehromadili deti bez čipov). Veď ak chce niekto hrať tenis, kúpi si raketu, ak chce behať OB, nech si kúpi SI.
  • Vďaka Hanke Šmelíkovej sme sa všetci obliekli tento rok do nového šatu-máme oddielové bundy, vesty, dresy, letné dierované dresy, tričká, čelenky, čiapky. U Aleny je ešte pár kusov čiapok, čeleniek, jedna detská vesta a jedna bunda. V novom roku doriešime oddielovú vlajku.
  • V roku 2016 budeme organizovať 2 oblastné preteky v OB (termíny budú vopred oznámené). Výrazne žiadame, aby členovia klubu odpovedali na e-maily ohľadom organizácie preteku riaditeľovi. Aj informácia, že nemôžem prísť je pre riaditeľa veľmi dôležitá, dať „to“ celé dokopy nás stojí pár nocí bez spánku, účasť priamo v deň preteku je už len čerešnička na torte. Prosím komunikujte s nami.
  • Podľa počasia vo februári (marci) zorganizuje víkendové sústredenie na Záhorí (sledujte prihláškový systém)
  • V júli bude opäť letný OB tábor, opäť v Tesároch-boli by sme radi, keby sa zúčastnilo viac detí z FBA
  • V Presnej orientácii budeme organizovať víkendový Európsky pohár, prosím sledujte informácie a zapojte sa aj Vy do prípravných prác a samotnej organizácie

A potom sme deti poslali do tmy  skúšať čaro NOB (okolo chaty mohli nájsť 20 kontrol s krabičkami). Darmo, sú to talenty a všetci sa po chvíli  na naše veľké potešenie vrátili a lietali po chate a kričali opäť… My sme sa už len zabávali a kecali a bolo nám dobre.

Ráno sme všetci svieži vybehli na mikrošprint v okolí chaty (voľný  výber kontrol) a komu sa málilo, bol k dispozícii aj lesný tréning 4,2km a 16 ks, čo využili asi všetci dospelí. A to je koniec Záveru sezóny 2015.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *