Krajské kolo školských OB

13.5.2015 streda,  7,45 hod ráno, slabý dážď a navonok síce veselí, ale v malých dušičkách trošku vystresovaní odchádzajú žiaci našej ZŠ porovnávať sily a schopnosti v orientačnom behu na Krajské kolo do Petržalky, kam postúpili z predchádzajúceho okresného kola.

Zo ZŠ Podzáhradná:
Pre našich tretiakov (Bukovác, Paluska) bola trať 2,5 km a 16 ks pomere náročná, ale úroveň pretekov v tomto stupni súťaže je už vysoká. V družstve chlapcov štartovali ešte Viktor Kotuliak a Martin Berček. Jedinou dámou v tíme bola Karin Šeboková.
Z chlapcov sa najviac darilo Filipovi Bukovácovi, ktorý obsadil 24.miesto zo 74 chlapcov. V jednej kategórii boli všetci žiaci ZŠ – t.j. od prvákov po deviatakov.
Pre OB je toto zadelenie do kategórii absolútne nevhodné, o tom viac nás potešilo, že aj ostaní chlapci bojovali statočne a nič súperom nedarovali. Vybojovali takéto umiestnenia: Viktor 29, Karol 30, Martin 34. Vzhľadom k ich veku a slabým skúsenostiam je toto umiestnenie veľmi pekné a dúfame, že chlapcom bude motiváciou do ďalších tréningov.
Karin obsadila 19. miesto z 54, čím sa po veľmi krátkej príprave (3x mapa v ruke) rozhodne zaradila medzi nádeje slovenského orientačného behu.

Ostatní Farmaceuti:

  • Magda Hrabošová jednoznačne potvrdila svoje kvality a víťazstvom si zabezpečila účasť na MSR.
  • Tomáš Kasza 33.miesto
  • Hanka Holická 31.miesto

2 thoughts on “Krajské kolo školských OB

  1. Pre Hanku to boli prvé náročnejšie preteky, keďže behala naposledy stužkové trate. Nejaký čas jej trvalo, kým sa skamarátila s mapou, ale nevzdala to a aj keď v poslednej časti výsledkovej listiny, statočne dobehla. Ďakujem autorom myšlienky i organizátorom týchto pretekov.

    1. Maroš, my sme na Hanku pyšní a radi ju medzi nami uvidíme aj častejšie-napr. 30.5. na Kamzíku-pozri kalendár pretekov…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *